|
||||
|
||||
יקר יותר אך לטעמי טעים יותר. חלב עזים. ויש טוענים שגם בריא יותר. |
|
||||
|
||||
לא בטוח שחלב עיזים עדיף ביולוגית על חלב פרה. הבעיה בחלב פרה (בארץ לפחות) היא שהוא מכיל חומרים ''תעשייתים'' מזיקים כי יצור החלב בארץ נעשה בשיטות תעשייתיות . חומרים תעשייתים שידועים לי הם אנטיביוטיקה והורמונים. מניח שלגבי עיזים החליבה יותר טבעית ולכן מכילה פחות חומרים תעשייתיים. |
|
||||
|
||||
לפחות בעניין האנטיביוטיקה, למיטב הבנתי (אני ממש לא מומחה בתחום) אין אנטיביוטיקה בחלב כי שימוש בה ימנע יצירת גבינות. היצרנים (תנובה וכו') דוגמים כל משלוח ומשלוח, וחלב שמכיל אנטיביוטיקה נזרק, ללא תשלום לרפת; כך שרפתנים נזהרים מאוד מלתת אנטיביוטיקה לפרות, ואם הן חולות, מבודדים ולא חולבים אותן עד שאנטיביוטיקה "מתנקה" מהמערכת. |
|
||||
|
||||
ימנע יצירת גבינות כשלעצמו או שמסיבות בריאותיות דואגים שלא תהיה אנטיביוטיקה בחלב? |
|
||||
|
||||
ימנע יצירת גבינות, טכנית. הגיבון מתבסס על פעילות חיידקים בחלב, ולא ייתכן בנוכחות אנטיביוטיקה. |
|
||||
|
||||
פרות עם דלקת בעטין (הסיבה העיקרית למתן אנטיביוטיקה, אבל זה יכול להיות גם כל מחלה אחרת) חייבים לחלוב כדי למנוע סבל וכדי לשמר את תנובת החלב שלה עד להחלמתה. מקפידים לשפוך את החלב שלה ולמנוע הגעה שלו למיכלים, אבל הפרה ממשיכה להיחלב עם העדר שלה. |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |