|
הנוהל מעט מסורבל, אבל לא ממש מורכב. עיקרי הדברים: אם למבקש התעודה אין שום אסמכתא על זיהויו, הוא חייב להגיע ללשכת משרד הפנים באיזור מגוריו (ולא במקום אחר) ולענות על שאלון. לנוחות הקהל השאלון עצמו נגיש גם הוא! (לא להאמין. http://www.piba.gov.il/Regulations/51.pdf נספח 3, עמוד 10.)
לשכת משרד הפנים רשאית לעכב את מתן התעודה עד 3 חודשים. אם חלפו פחות מ-3 חודשים מאז הונפקה התעודה הקודמת, עליו להציג גם אישור מהמשטרה על כך שפנה והודיע על אובדן התעודה. אם חלפו 3-12 חודשים מהנפקת התעודה הקודמת, הוא לא חייב לפנות למשטרה, אך העתק הטופס יישלח למשטרה על-ידי הלשכה. אם חלפה יותר משנה מהנפקת התעודה הקודמת אין צורך לערב את המשטרה.
אז כל כמה זמן ניתן להוציא תעודת זהות? לא כתוב ואני מניח שהמשטרה לא ממש עושה משהו עם המידע שמועבר אליה בדבר בקשה לתעודת זהות חדשה. בכל אופן - הוצאת תעודה אחת לשנה עוברת גם מתחת לרדאר הזה.
לסיכום, פעמיים בשבוע זה קצת מוגזם, אבל ניתן להוציא תעודות בזהויות שונות פעמים רבות. זאת ועוד: ההליך כולו מסתמך על קיומם של מאגרים, שאינם ביומטריים. אני מבין ששוללי המאגר הביומטרי רוצים תעודות זהות ביומטריות ומאגרים שאינם ביומטריים. במקרה זה ימשיך להתקיים הנוהל הנוכחי ואפשר להוציא תעודה בכל מספר חודשים מבלי לעורר חשד כבד מדי.
|
|