|
אז אני אסביר לך איך זה קשור לנושא: הנושא הוא הטיעון, שאין שיוויון בין ישיבה לאוניברסיטה, בניגוד למה שטען פה מישהו במעלה הפתיל. אני חוזר על עצמי, אבל בכל זאת אציין, שבדיוק כמו שאמרת, אני לא יכול ללמוד בישיבה, כי זה כרוך בשינוי של כל אורח חיי (אם בכלל), בעוד אברך יכול גם יכול ללמוד באוניברסיטה.
אני לגמרי בעד שהמדינה תסייע2 למכון ויצמן (ואגב, המכון בעצמו לא רק שלא גובה שכר לימוד, אלא מעניק מילגה לכל מי שמתקבל אליו. וזה מניסיון אישי), אז אם הבנת ההיפך מדבריי אז איבדת לגמרי את הקשרם לאורך הפתיל. כל מה שניסיתי להראות זה את המופרכות של האמירה "אין שום הבדל מבחינת העקרון השיוויון בין ישיבות ואוניברסיטאות".
2 וככל הזכור לי - אבל זה לא ידע מוצק - המכון הוא המוביל בארץ באשר לתרומות שהוא מקבל, וכן בהכנסות שלו מפטנטים של חוקריו, בראשם הקופקסון והצפנת ה-RCA המפורסמת שמאפשרת לכולנו גלישה בטוחה באינטרנט. יש מצב שזה מקטין באופן משמעותי את הצורך שלו בתמיכה ממשלתית.
באשר ל-1 שלך: לדעתי יש מצב שישיבות מסוימות לא יקבלו אותך בכלל עקב מוצאך, אז לא יעזור לך כלום. וגם בקשר לשאר הקריטרונים נראה לי שאתה טועה, על פי הלוגיקה הבאה: נניח וזה אכן לא כל כך מסובך להתקבל לישיבה. מה מונע ממי שרוצה למנוע את גיוסו לצה"ל להירשם לישיבה בגיל 18, לקבל דחיית גיוס, להופיע בבקרים ןלעשות ככל העולה על רוחו בשאר השבוע, וכך לבלות בנעימים את שנות הסדיר שלו? מאחר וזה לא קורה, כנראה שזה לא עובד, הסידור שתיארת.
|
|