|
אני מתחיל להבין את ההבדל בין הנתונים שלך למה שאני מכיר, לפי מה שכתבת כאן את כנראה עצמאית, ולכן הנתונים שונים מאלה של שכירים (למשל שכיר מפקיד בקרן השתלמות עד 10% מהמשכורת - 7.5 מהם מהמעביד והשאר מהברוטו שלו, ומקבל פטור על כל האחוזים הנ"ל - עד התקרה של משכורת של 15700 נדמה לי).
כמו שאמרת בעצמך, לפנסיה מפקידים עד 16 (אני מכיר 18.6) אחוז מהמשכורת, וכיוון שכמו שאמרת התיקרה השנתית גבוהה בהרבה משל קרנות ההשתלמות, גם הפטור גבוה יותר (ולכן פחות 'פרוגרסיבי', לא שכל דבר צריך להיות פרוגרסיבי עד אבסורד, כמו שכבר כתבתי בפתיל).
באשר לאינטרס של המדינה - זה בדיוק מה שטענתי מול זועקי ה'רגרסיבי' על כל הטבה: יש עוד עקרונות ומוטיבציות חשובים בכלכלה מלבד רגרסיביות, וכמו שאמרת האינטרס של המדינה בחסכונות של האזרחים לטווחים כאלה ואחרים הם חשובים לא פחות. גם החסכון לפנסיה משמש בטווח הארוך לצריכה, זהלא אומר שהוא שגוי. ואגב, ממה שאני רואה לאחרונה סביבי - לאור קריסת סכומי הפנסיות הצפויים לנו עקב דמי הניהול, רפורמת בכר, והתשואות העלובות בשנים האחרונות - אנשים רבים אינם פודים את כספי קרן ההשתלמות שלהם גם כשהם יכולים, ומשאירים אותם בפירוש כחיסכון לטווחים של 10-20 שנה. (בואו נזכיר ששום 'חיסכון' מטרתו אינה להישאר כזה לנצח. מטרתו תמיד להיפדות מתישהוא בעבור רווחתו של החוסך).
|
|