|
||||
|
||||
על מה אתה מדבר? לא התכוונתי להגן על הממרח של עלית. אלא על שוקולד מריר איכותי עם 60% ומעלה מוצקי קקאו. כתבתי "שוקולד", לא "ממרח שוקולד". |
|
||||
|
||||
בסדר. אני צריך רק לבדוק כמה סוכר וכמה שומן יש בשוקולד כזה (פחות שומן, אך לא מעט סוכר). בכל מקרה, בשוקולד שנועד לילדים יש לא מעט שומן, גם אם זה שומן צמחי שהגיע דווקא משוקולד. |
|
||||
|
||||
(שומן צמחי שהגיע מפולי קקאו, כמובן) |
|
||||
|
||||
שומן צמחי שהגיע מפולי קקאו עדיף, לענ''ד על פני שומן צמחי שהגיע ממרגרינה. |
|
||||
|
||||
בבדיקה חוזרת, שומן קקאו משתייך לאותם שומני בעכס, ממש כמו מרגרינה ודקלים. |
|
||||
|
||||
נראה לי שאת מתבלבלת. קקאו ודקלים הם צמחים, מרגרינה היא שומן צמחי מוקשה (שיכול להיות עשוי גם מכל מיני צמחים, כולל קקאו ודקלים). |
|
||||
|
||||
זה שזה מצמח לא הופך את זה לבריא. |
|
||||
|
||||
כמובן, רק רציתי להגיד שזה לא אותה קטגוריה, ושזה לא "מרגרינה מול שומן קקאו" אלא "שומן זיתים/ לפתית /תירס... מול שומן קקאו" |
|
||||
|
||||
מהתחלה: הגבתי ל תגובה 600343 ואמרתי שבין שוקולד איכותי, שהוא הנחשב בריא, לבין הממרחים האלה, המרחק גדול. |
|
||||
|
||||
למה שוקולד נחשב בריא? יש בו קצת קפאין ועוד חומרים חביבים (לא שיש לי משהו נגד כימיקלים). |
|
||||
|
||||
הבאתם לי את החשק ואכלתי לי פרוסת לחם בריאות (כזה יאפי, עם כל מיני גרעינים) מרוח בנוטלה. |
|
||||
|
||||
אשריך, גם לי הביאו את החשק וירדתי על דונט אמריקאי מתוק מדי, שמנוני מדי, אבל ללא כולסטרול. |
|
||||
|
||||
נו, אז ''מזין'' ולא ''בריא''. אני מוציאה את זמני לריק בשיח אתך. אבל אין לי זמן לנמנם צהריים לצערי. |
|
||||
|
||||
למה שוקולד נחשב בריא? לא נותר לי אלא לצטט את הסבא שלי: מי שאוכל שוקולד 100 שנים חי הרבה. |
|
||||
|
||||
ואני דווקא שמעתי על אנשים רבים שלאחר שלושים שנות אכילת שוקולד - ולפעמים אפילו רק עשרים! - מתו מוות פתאומי. |
|
||||
|
||||
הם בטח הפסיקו לאכול שוקולד (מריר עם אגוזים, שקדים וצימוקים, יש חבילות ענק של מאתיים גרם!) |
|
||||
|
||||
אין כאן קיצורי דרך. חייבים להתמיד. |
|
||||
|
||||
שוקולד מריר הוא פחות טעים ולכן יותר בריא. כמוכן, כמו תרופה מוצלחת, שוקולד מריר משובח הוא מר ועולה הרבה כסף. |
|
||||
|
||||
בשוקולד 85% קקאו, החביב עלי ועל בני ביתי, יש ~17 גרם פחמימות במאה גרם. קוביה אחת על פרוסת לחם, 10 שניות במיקרו, למרוח קצת עם סכין, לטעום ואחר כך נראה אם עדיין תחשוב שהוא מר ולא טעים. |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |