|
||||
|
||||
הייתי צמחונית בגילאים 14-16. מדי יום שישי אמא שלי, על מוחה העיראקי/כורדי משני הצדדים, הכינה לי קובה צמחוני ממולאים בתערובת אלוהית של פטריות. הם התבשלו באותו מרק עם שאר הקובה הבשריים, ורק צורה פחוסה מעט הבדילה ביניהם חיצונית (כדי שאני אוכל לדלות את הקובה "שלי" מתוך הסיר). זה היה טעים. |
|
||||
|
||||
לא נעים לי להשבית שמחות, אבל נראה לי שהרבה מהטעם בא מהקובות הבשריות שהתבשלו להן בנחת ליד קובת הפטריות... |
|
||||
|
||||
ממש לא. המילוי (הבשרי, לצורך העניין) של הקובה לא בא במגע עם המרק. יש את בצק הכופתאה עצמו שמפריד ביניהם, וזה בצק די קשה. לראייה, כששוברים קובה, אין טעמי מרק במלית, ואין נוזלים של מרק במלית. קובה שחדר מרק לתוך המלית שלו הוא קובה לא מוצלח במיוחד. בעצם זה אומר שהוא התפרק/התפורר. הטעם השלם של הקובה באמת מגיע מהשילוב בין בצק, מלית, מרק וירקות השורש של המרק, אבל השילוב הזה מתרחש ברגע השבירה של הכופתאה לתוך צלחת המרק, לא תוך כדי בישול. באשר למתכון, אני אצטרך לשאול את אמא שלי אם היא זוכרת. בכל זאת עברו אי אלו שנים מאז שהייתי בת 16 :-) |
|
||||
|
||||
אני צמחונית 12 שנה. לא מאיימים עלי ב"אין לזה טעם בלי בשר". |
|
||||
|
||||
(היי, בדיוק לפני כמה ימים נכנסתי לבדוק, אחרי המון-המון זמן, את הבלוג שלך!). לי היא מכינה פלפלים/כרוב ממולאים צמחוניים. אבל הם אפויים בתבנית ולכן אני פטורה מסוגיות של "התבשל עם הבשר" (אני לא אוכלת מה שהתבשל במרק הבשרי). |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |