בתשובה לנועה ו, 13/07/11 10:58
שוקולד 575373
תגובה חביבה ומושקעת :-)
קראתי את הספר המון פעמים, אבל כמעט לא ניסיתי חוץ מאשר את פאי שלושת הצבעים, שהחלפתי בו את הברוקולי בתרד (ככה זה עם רוב ספרי הבישול שלי). אני עוד זוכר שסלט החומוס התימני זה עם אבוקדו, ולבבות הדקל והארטישוק זה מהסלט האפריקני :-)
בכל מקרה, לא התרשמתי שהיא משתגעת יותר מדי עם שמנות. אני סתם לא אוהב קישים.

נעבור לשלב התמיהה השבועית. יש לך מושג למה שמנת עולה שליש מגבינה לבנה? 200 גרם שמנת ב-‏1.80-2.50, 250 ג' גבינה ב7.50. בשמנת יותר סידן והרבה פחות נתרן (אבל אם מתעקשים נראה לי שמלח הוא די זול). ניסיתי למרוח על לחם, ולא ממש הרגשתי בהבדל.
שוקולד 575380
כי שמנת זה בפיקוח, וגבינה לבנה כבר לא.
אגב, אני עברתי לאשל. ניסיתי ומצאתי שאשל מזכיר שמנת, רק עם פחות אחוזי שומן. ונראה לי שהוא יכול להיות תחליף טוב לגבינה במאפים.

_______________
ניסיתי גם גיל, וגיליתי שגיל זה מגעיל.
שוקולד 575382
ואיכשהו מצליחים להרוויח גם בשני שקלים?! ויותר מזה, למה לא עוברים כולם למריחת שמנת (יש גם שמנת 9% דרך אגב) או אשל על לחם?
שוקולד 575386
כשהחלב מגיע למחלבה, מפרידים אותו די בכניסה לשמנת ולמים כמעט ללא שומן. בהמשך מרכיבים מהם את החלב והגבינה עם אחוזי השומן הרצויים.

בשנים מסוימות היו לתנובה עודפי שמנת ולא היה לה מה לעשות איתה. אבל מדובר כאן על בעיה שנוצרה ע"י התחלת מגמת הבריאות בשנות השמונים ונפתרה ע"י העליה הרוסית בשנות התשעים.

יכול להיות שגם היום יש עודפי שמנת? לא נשמע לי הגיוני, אבל לא לגמרי לא סביר.
שוקולד 575519
שמנת ואשל לא נמרחים על לחם אלא נוטים להיספג בו. אגב, המחלבות מחויבות למכור גם מהמוצרים שבפיקוח (גם אם הרווח זניח), אחרת הן היו פשוט נמנעות מלייצר אותם.
שוקולד 575534
ניסית? אני ניסיתי (שמנת) ודווקא נמרח יופי.
קשה לי להאמין שמחייבים אותן להפסיד ממש. גם אם הרווח הוא אפס, זה אומר שהרווח על גבינה הוא עצום.
שוקולד 575547
שמנת בלי ספק עובדת טוב יותר מאשל. מצד שני, גבינת שמנת טובה משניהם. אגב, כיוון שאתה באמריקה, מצאת כבר במה גבינת פילדלפיה קרים צ'יז טובה יותר מחמאה?

הרווח על גבינה הוא אולי גדול יותר, אבל תהליך היצור הוא ממושך ומורכב בהרבה - וזה דבר שיש לו עלות.
שוקולד 575556
גבינה לבנה לעומת שמנת חמוצה? מה כאן כל כך הרבה יותר מורכב?
שוקולד 575652
אני לא מומחה גדול לתחום, אבל להבנתי יש הבדל. בחיפוש קל לא מצאתי מקורות שמתארים בפירוט את התהליך של ייצור תעשיתי של שני אלה, אז אני מוכן לקבל גם את ההנחה שאין הבדל או שהוא לא משמעותי.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים