|
||||
|
||||
ציינתי שיש הרבה דעות של מומחי תזונה, והרבה דגשים שונים, לא ציינתי מה לדעתי נכון :-) תיאורטית אני מסכימה לקביעות שלך לגבי התפריט הרצוי. אישית עשיתי לאחרונה כמה צעדים רציניים בדרך לשם (מן החי אני אוכלת רק דגים. לא ביצים ולא מוצרי חלב). השינוי הוא קודם כל תודעתי ורק אחר כך עובר בבטן ובצירופי הוויטמינים והחלבונים. |
|
||||
|
||||
לפי התורה התזונתית שאני מנסה לשעבד אליה את המוח והתודעה המפקפקים שלי אין הבדל מהותי ברמת ההשפעה הלא בריאה של כל סוגי החלבון מהחי. עוף לא יותר בריא מבשר בקר וכנ"ל דגים. יש אזכור בספר מהקישור הקודם של מחקר האחיות שנערך בארה"ב שמוסס לחלוטין את המיתוסים האלה. צטער-לא מצאתי רפרנס. דגים מבריכות גידול בכלל נראה לי כמשהו מסוכן לאכילה. הולך אחר כבוד לבלוס סלט חסה ענקי. אחר הצהריים ניקח את המשפחה לסיבוב חוביזה :) |
|
||||
|
||||
זהירות עם הסרפדים... השיקול שלי לגבי אי-אכילת בשר ומוצרי חלב הוא לא בריאותי אלא מוסרי. לגבי דגים אני פחות רגישה (כרגע?). מההיבט הבריאותי אני אוכלת לפחות 9-10 פירות/ירקות כל יום (בלי להתאמץ במיוחד. ככה יוצא). ונוטה להעדיף דגנים מלאים ומגוונים ("נוטה להעדיף" כי יש לא מעט זמנים שבהם אני בהחלט נוטה להעדיף מיני מאפה עתירי שומן מקמח לבן). |
|
||||
|
||||
גברת ברקת, נראה שהירקן שלך חי בדבש. אני אוכל פירות לרוב רק כשהמאושרת טורחת לקלף לי. זה יוצא בערך 10 תפוחים ותפוזים בשנה. לגבי המוסרי- אני מסכים. בגלל זה אין לי בעיה עקרונית עם ציד ודיג למטרת אכילה :) לגבי הבצקים -אני מסכים שצריך לסגור קופסאות פתוחות של אוזני המן שעומדות על השולחן ממש ליד המעבר בצורה שאי אפשר להתעלם מהם. נקודת אור: חיסלתי כמנה עיקרית בצהרים קערה מלאה חסה ושום. הדחקתי את החציל הקלוי בטחינה (גירסת הבמאי) עם הפיתה. מחר עוד חסה. |
|
||||
|
||||
יפה לך בירוק. עם זאת, סלטי חסה מוציאים שם רע לפירות ולירקות. זה נורא טעים אבל לא משביע. חציל בטחינה - מעולה, מה הבעיה עם זה? שים בפיתה מקמח מלא ותשקיט כל מצפון אפשרי. |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |