בתשובה לטווידלדי, 31/10/10 12:26
554726
ליהי יונה כתבה כמה אמיתות פשוטות ש"לא נאה" לאמר אותן. כן, מבחינה מינית גברים ונשים הם יצורים שונים מאד, אי אפשר אפילו להתחיל להשוות את הליבידו הנשי לליבידו הגברי.

אתה ממסמס את זה בסעיף 2 שלך וגולש לקלישאות הרגילות של "גם נשים רוצות סקס" או "גם נשים מסתקרנות מסקס". זה נכון, אבל.
554736
יכול להיות שזו אמיתה פשוטה, אבל אני בספק. יש הרבה שאלות על הנושא של המיניות וההשפעה החברתית עליה, וההצגה שלה עם הסאבטקסט 'גברים רוצים רק מין כל הזמן, לנשים סקס איננו חלק מההווייה' לא נראית לי 'אמיתה פשוטה' (מה גם שהיא בעצמה מנסה להגדיר קבוצה גדולה של גברים שזה לא ככה אצלם). ובכל אופן, הנסיון להגדיר את הגברים כעם אלים, שבגלל ש'לא הסבירו לו' מיד יקחו את הנבוט ויחבטו, נראה לי, אפעס, נובע מחוסר הבנה של גברים ודעות קדומות לגביהם הרבה יותר מאשר מאיזו 'אמיתה פשוטה'.

ועל זה כבר אמרו חז"ל: נכון, אבל - מה?
554738
אמיתה פשוטה, באמת, אבל היא לא נאמרת ולכן היא ראויה בעיניי לציון. משום מה צריך אומץ כדי להגיד אותה, והקלישאה הפוליטיקל קורקטית היא שהצורך של הגברים במין והצורך של הנשים במין הוא אותו צורך. זה כל כך רחוק מהאמת שזה פשוט אידיוטי.

אבל אתה צודק, הסיפא ''הכעס הזה מתורגם לפעמים לאלימות'' אינה מדויקת ובעצם לא התייחסתי אליה.
554749
אם כבר עיסוק בקטנות: אמת פשוטה, לא אמיתה פשוטה. המלה "אמיתות" היא צורת הרבים של "אמת", לא של "אמיתה".
אמיתה גדולה 554757
נכון, באמת לא שמתי לב, מה שאומר שזו מילה טבעית ויפה! אתה בטוח שאינה מופיעה ברב מילים? היא מאד שימושית כי לא כתבתי את "האמת", אפילו לא אמיתה גדולה, רק אמיתה קטנה.
אמיתה גדולה
אמיתה גדולה 554810
רב מלים... עם כל הכבוד למפעלו של פרופ' שוויקה, אני אדם קצת מיושן וכשאני רוצה לדעת אם מלה כלשהי קיימת אני עדיין פונה לאבן-שושן. אז פניתי אליו, ולהפתעתי הוא דווקא מכיר במלה "אמיתה" ומביא מהמקורות משפטים כמו "להעמיד דבר על אמיתתו" או "הכיר יהודה אמיתת הדבר". דומני שהמשמעות היא שונה במקצת מהשמוש המקובל היום, אבל אני צריך להודות שהמלה היא חוקית לחלוטין. בכל זאת, הסלידה של אנשים היום מהמלה "אמת" קצת מטרידה אותי. אמת לא צריכה להיות האמת בשביל להיות אמת. היא יכולה גם להיות צנועה וקטנה ובכל זאת אמתית.
אמיתה גדולה 554938
אם חושבים קצת, אפשר לתפוס שיש איזשהו בידול במשמעות בין ''אמיתה'' (במובן מצומצם - עובדה נכונה) לבין ''אמת'' (שמובנה רחב ומופשט יותר).
באופן כללי, כאשר יש מילים שונות לתאור גוונים שונים של משמעות זה נחשב כתופעה המעשירה את השפה.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים