בתשובה לאייל אלמוני, 15/07/10 11:22
חוות דעת שנייה 546967
המדינה מתקצבת ב29 א"ש לשנה‏1, כלומר בערך 150 א"ש (ללא שכר לימוד). למיטב ידיעתי הסכום הזה לא מכסה את העלות המלאה למערכת, שחלקה נספג ע"י האוניברסיטה וחלקה (אני חושב שהארי, אבל אין לי נתונים) ע"י בתי החולים. קצת קשה גם לתמחר, מה עלותו של ראש מחלקה שמבלה שעה בהסברים לקבוצת סטודנטים ? האם זו עלות הניתוח הפרטי שהוא יכל לעשות באותו הזמן (שזה בקלות יכול להיות שכר הלימוד השנתי של אחד מהם), או שהמדינה כבר משלמת לו משכורת והעלות השולית פה היא אפס ? אני חושב שהערכה של 300 א"ש לחמש שנים (למה חמש ? הורדת את השנה שהרופא לומד עברית ?) היא שמרנית.

בלי שום קשר, אני חושב שראוי למדינה להעמיד מערכת רפואה מפוארת, כמו שיש לנו, שתעמוד בזכות עצמה ולא תהיה תלויה ביכולת לגייס רופאים זרים. זה כמובן לא צריך לבוא על חשבון הבאת רופאים זרים ושליחת רופאים שלנו לתקופות קצובות, כדי להביא ולהפיץ ידע ושיטות.

1
חוות דעת שנייה 546968
וכמובן שכחתי את החשוב מכל, העלות של לימודי רפואה בארץ לסטודנט מחו"ל (אני מניח שכאן האוניברסיטה לא מפסידה כסף), כ30 אלף דולר לשנה, כלומר ~360 א"ש לשלוש שנים (למיטב זכרוני הם עושים שלוש, אחרי שבאו עם תואר ראשון, אולי טעיתי וזה ארבע).
חוות דעת שנייה 546969
ארבע.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים