|
||||
|
||||
שהיא זורמת לים? |
|
||||
|
||||
וגורמת למחסור בכלור? (משום מה הדרך הזו לפתוח סתימה גרמה לי לחשוב על "מלח, מים! מלח, מים!") |
|
||||
|
||||
סודה קאוסטית ( כשהייתי נער קראו לזה ''נתר מאכל'' או ''בסיס נתרן'') באמת הופך לכל מיני מלחים, אבל בלי להיות כימאי דגול הייתי אומר שהבעיה הגדולה ביותר זה עיכול צינורות המתכת והכנסת מתכות כבדות למי הביוב. מצד שני זה בטח בטל בשישים לעומת ביוב תעשיתי. |
|
||||
|
||||
לים? רוב המים שעושים בהם שימוש בחקלאות בישראל הם "מים מוחזרים" שזה מושג יפה לביוב שעבר תהליך מסויים והוחזר לשימוש. לצערי נראה שאין הרבה אנשים שחוקרים מה ההשפעה הבריאותית של השקיה במים כאלו, שאין עוד מדינה בעולם זולת ישראל שעושה שימוש נרחב שכזה בהם. העדות היחידה שנתקלתי בה למישהו שמעיז לשאול שאלות היא כתבה שפורסמה פעם בYnet, וגם זה שעליו הייתה הכתבה הודה שאין הרבה מחקרים ומידע בנושא. לדעתי זה נובע מכך שאף אחד לא רוצה לפתוח את תיבת הפנדורה הזאת. בעיקר בגלל שככל הנראה אין חלופה אחרת ולא ניתן לקיים את משק החלקאות הישראלי על טהרת מי שתיה. |
|
||||
|
||||
ביקרתי פעם בשפד''ן בראשון. שם טענו שהמתכות הכבדות שוקעות והבוצה נזרקת לים. בשלב מסויים הם אמורים להפסיק לזרוק אותה לים אבל לא זכור לי מה כן יעשו איתה, אולי ישרפו אותה כדי שהאפר יתפזר באופן אחיד על פני כל התושבים ולא אצל רק אלו שאוכלים הרבה דגים. |
|
||||
|
||||
לפי גוגל הבוצה מוזרמת לים, נשלחת להטמנה ברמת חובב וגם משמשת כדשן אורגני בשדות חקלאיים. התשובה לשאלה הזו לפי הערך בוויקפדיה מבולגנת באותה מידה, אם יש מישהו שמסוגל להסביר את המצב בצורה ברורה אני אשמח לשמוע. אגב, זה מזכיר סרט זר שהוקרן בערוץ 8 לפני שנה שנקרא "דיאטת בוצה" והעלה שאלות לגבי האספקטים הבריאותיים של ה"חלופה החקלאית" לטיפול בבוצה. |
|
||||
|
||||
אחרי שקראתי בוויקי, נזכרתי שבאמת הם אמרו שמתכוונים להשתמש בבוצה בשטחים חקלאיים. רק שכשהארופאים יפסיקו לייבא ירקות מאיתנו אל תגידו שזאת אנטישמיות. |
|
||||
|
||||
דבר הדודה: שפד"ן [ויקיפדיה]. |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |