בתשובה לעדי סתיו, 23/09/09 8:32
אתה יכול להתמודד עם האמת? 525781
נראה לי שאם לא התכוונת לרצוח אי אפשר להרשיע אותך ברצח, אלא אם הרגת בעת ביצוע מעשה פשע אחר בכוונה להימלט (סעיף 300 (א)(4) לחוק העונשין).
אתה יכול להתמודד עם האמת? 525784
נו, הרגת בעת ביצוע תקיפה.
אתה יכול להתמודד עם האמת? 525788
שים לב לסיפא: רק אם ההרג היה בכוונה להימלט בזמן ביצוע פשע אחר. אם נתת נבוט בראש כדי לשדוד תואשם בהריגה. אם חטפת תיק וברחת, ובעת מנוסתך נתת נבוט בראשו של שוטר שניסה לעצור אותך, תואשם ברצח.
אתה יכול להתמודד עם האמת? 525800
בלי לקרוא ולהתעמק כרגע בחוק, אני מנחש שהכוונה היא כזו: ההבדל בין רצח להריגה הוא שהרצח מתוכנן. תקיפה בעת מנוסה אינה מתוכננת כשלעצמה, אבל הסעיף מחשיב אותה כרצח בכל-זאת בגלל הנסיבות המחמירות. לכן, קל וחומר שהריגה בעת תקיפה מתוכננת תחשב כרצח.

חוץ מזה, זה אבסורדי בכל פרשנות אחרת. כל יורה יגיד שהתכוון רק להפחיד או לפצוע.

אבל הכי טוב אם יקום עורך-דין ויתרץ.
אתה יכול להתמודד עם האמת? 525819
אני לא עורך דין, אבל ייתכן שאתה צודק - לפי סעיף 3 רוצח הוא גם זה אשר "גורם במזיד למותו של אדם תוך ביצוע עבירה או תוך הכנות לביצועה או כדי להקל על ביצועה". השאלה היא מהו "מזיד" (להבדיל מ"כוונה תחילה" שדרושה לביסוס הרשעה ברצח "רגיל"). סתם חיפשתי פסקי דין לדוגמה - לפי המקושר כאן נדרשת מודעות לכך שהמעשה עלול להמית.

אתה יכול להתמודד עם האמת? 525825
טוב, זה מקרה ממש ברור, חוץ מעניין הרשעת השודד שלא נכח בזמן הרצח. מעניין מה קורה במקרים עמומים יותר. יש בהלכת הגולגולת הדקה [ויקיפדיה]
אתה יכול להתמודד עם האמת? 525830
כמעט כל הדיון שם, שלא במפתיע, מתייחס לדיני נזיקין ולא למשפט הפלילי.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים