בתשובה להאייל האלמוני, 14/08/08 12:14
487814
לא בהכרח. כמדומני באותה תקופה התופעה של בחורות שמתחתנות ועל כן מקבלות פטור היתה אף יותר נפוצה. או - לפחות בחורות שמתחתנות באמת ולא פיקטיבית.

אין מביאין הוכחות היסטוריות מספרי קריאה, אבל ספרים יכולים בכ"ז להצביע על הלך רוח בתקופה שהם נכתבו: פעם קראתי ספר, "בשירות קבע" שמו, כמדומני, והוא גולל את קורותיו של רס"ן דני, מ"פ חי"ר בקבע, ונכתב בשנות ה-‏50, או תחילת ה-‏60. לפני מלחמת ששת הימים, על כל פנים.
לספר היתה מטרה ברורה: מתברר שכנראה אנשי קבע נתפסו כאוכלי-חינם: בחברה בה כולם משרתים בצבא, ואף משרתים במילואים חודש כל שנה, ולעיתים אף יותר מזה, לאנשי הקבע היו זכויות יתר שלא היו לאחרים: הזכות לקחת רכב מהבסיס, למשל, בחברה בה לרבים אין רכב פרטי ולאף אחד אין ליסינג לעבודה.
לרס"ן דני לא היו חיים קלים כלל, והמחבר דאג לזה: הוא שם מעליו קצין אידיוט במיוחד.

על כל פנים - בספר שכל כולו שיר הלל לשירות הצבאי, רס"ן דני היה נשוי לפקידה הפלוגתית שלו לשעבר. ברגע שהתחתן איתה, באמצע שירותה הצבאי, היא סיימה את שירותה. שירותה שלה, כנראה, לא היה חשוב.

אגב, מהספר עלתה עובדה מעניינת נוספת: בעוד שהיום התנאי לעליה בדרגה מסרן לסא"ל הינה תואר אקדמי, אז הדרישה היתה 8 שנות לימוד. למר דני יקירנו היו פחות מזה ובסופו של דבר הוא נשלח להשלמה על מנת להרחיקו ממפקדו המנוול. אבל זה כבר סיפור אחר.
487869
לא רק ששירותה של הפקידה הפלוגתית לא היה חשוב, אלא שמה שהיה חשוב במיוחד היה שהיא תמלא את תפקידיה המסורתיים כרעיה ואולי גם כאם בהמשך. הרי גם היום נשים משתחררות באמצעות נישואין, וגברים לא.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים