|
אני דווקא נמנה עם חובבי הקטשופ הירוק. מוצאת חן בעיני ההפרדה המוחלטת בין הטעם המצופה ממאכל ירוק לטעם הקטשופ שהוא בכלל טעם של מאכל אדום.
לאסוני, באחד הימים קראתי (כהרגלי בעת שעמום) את התוית על גבי הקטשופ וראיתי שהוא מכיל בין היתר את צבע המאכל טרטרזין. אני זוכר במעומעם שמדובר בצבע מאכל צהוב שפעם היו משתמשים בו במשקאות מוגזים ("קינלי" וחבריו) אך השימוש בו הופסק כי הוא נמצא מסרטן. הקטשופ האדום מאותה סדרה ("קשקשנים"), אגב, אינו מכיל טרטרזין לפי התוית.
האם היינץ הכניסו חומר ידוע כמסרטן לקטשופ ה"בריא במיוחד" שלהם? למישהו יש מידע על כך?
היינץ מתהדרים גם בהיות הקטשופ שלהם בעל תכולה גבוהה של ויטמין סי. קריאת התוית מגלה שתכונה נפלאה זו מתקבלת פשוט על ידי הוספת ויטמין סי באופן מלאכותי לקטשופ (גם לאדום וגם לירוק).
ואני בכלל לא אוהב קטשופ - אני רק אוהב לערבב אותו עם דברים אחרים.
|
|