|
||||
|
||||
מהגבינות שמשווקות בסופרים, ''סקנדינבית'' של תנובה היא לא רעה -- לכל הפחות, בניגוד לעמק, גלבוע וכו', יש לה טעם. גם לבית יצחק יש גבינות טובות, וממש לא אנמיות (גאודה לסוגיה). לגבי צהובות ''לא קלאסיות'', נכון, הטעמים אולי לא מובהקים כמו של המקור (אני מתכוון לצ'דר, קשקבל, רוקפור וכו'), אבל בכל זאת, יש הרבה יותר משלושה טעמים. |
|
||||
|
||||
אם כבר פתחו בנושא, האם מישהו כאן יודע אם הפסיקו לייצר גבינת בשן? כבר חצי שנה או יותר שאינני מוצאת אותה בחנויות. |
|
||||
|
||||
אני לא יודע אם הפסיקו לייצר, פעם קניתי אותה וזיהיתי חלבוני חלב בטעם מעושן. היה ממש זוועה. ללא מרקם וללא מבנה. |
|
||||
|
||||
גבינה ''צהובה'' כשרה תמיד תהיה נחותה יותר בטעם מאשר אחותה הזרה, בגלל הרכיב מן החי שקיים בגבינות הזרות (ורק כשטועמים את הזרות קולטים את זה). |
|
||||
|
||||
למה הכוונה ב"רכיב מן החי"? משהו כמו בשר? שומן? חלב הרי יש גם בגבינות הכשרות, לא? |
|
||||
|
||||
משהו שבא, אהמ, ממש מתוך הבשר :-) רנין/פפסין/רנט, שהוא אנזים שנמצא בקיבות של עגלים. לא כשר להשתמש בו, ולכן בארץ נמצא לו תחליף בדמות חומר אחר. לא אותו הטעם. |
|
||||
|
||||
רנין. אנזים שמפיקים מקיבת עגלים. כיום מייצרים אותו גם מחיידקים (נדמה לי שזה גם יותר זול, אבל אני לא בטוח). חומר אחר הוא הגלטין. אולם הוא לא משמש בגבינות. |
|
||||
|
||||
ג'לטין משמש במילקי למשל, אבל הוא ''הוכשר'' (כיוון שהוא מדגים) והרנין לא. |
|
||||
|
||||
וחוץ מזה, ג'לטין עובר ''שריפה'' (עיבוד כימי שמעקר את ה''בשריות'' שלו) ולכן גם ג'לטין מעצמות חזיר יכול להגיע למילקי (לפי פוסקים מסוימים). אני מנחש שאנזימים כפפסין יעברו דנטורציה ויהרסו בתהליך דומה. |
|
||||
|
||||
כלומר, בשרי. |
|
||||
|
||||
מצטרף. גם אני מעדיף את הסקנדינבית של תנובה. טל העמק של תנובה למשל דומה יותר בטעמה לאמנטל, אבל עדיין רחוקה מאוד ממנה. |
|
||||
|
||||
אם כבר הנכם בסוגיית הגבינות הצהובות - מהו התחליף האמריקאי לגבינת קשקבל (אין אבל אין להשיגה כאן) אודה למיעץ. |
|
||||
|
||||
גבינת קשקבל. מבוטאת ''קאסרי'', יש מיוון, בולגריה, טורקיה, ונדמה לי שיש מחלבה בוורמונט שמייצרת אותה. |
|
||||
|
||||
נדמה לי שכמעט לכל צורך ניתן להחליף קשקבל בצ'דר פיקנטית. לא יודע מה קשת טעמי הצ'דר שניתן להשיג בארה''ב. |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |