|
||||
|
||||
ראיתי השבוע איזו כותרת שסיפרה שמישהו הגיש תביעה יצוגית נגד תנובה בנימוק שהגבינה נטולת המלח מכילה פי שמונה מלח ממה שהיא אמורה להכיל. אגב, גם מוצר נטול מלח לא אמור להיות נטול טעם. לחלב המקורי יש טעם, לא? |
|
||||
|
||||
אני לא מתמטיקאי, אבל אם ''הגבינה נטולת המלח מכילה פי שמונה מלח ממה שהיא אמורה להכיל'' אני לא מבין את הבסיס לתביעה. |
|
||||
|
||||
יש תקן שקובע מה המשמעות של "נטול מלח" ולמרות הפירוש המילולי, הכוונה אינה שהיא מכילה 0% עגול ומוחלט אלא איזשהו סף תחתון. התקנים מדברים על נטול מלח או דל מלח, כאשר "דל מלח" מכיל יותר מלח מ"נטול מלח". |
|
||||
|
||||
בודאי שיש טעם. במיוחד אם שותים אותו ישר מהפרה, ב 38 מעלות וללא הימגון. אבל כבר לא עושים את זה יותר (זה מסוכן ללא פיסטור). בחלב פרה יש כ 0.7 אחוז מינראלים. המינרלים העיקריים שבחלב הם סידן וזרחן, אך הוא מכיל גם מינרלים נוספים (כלור, מגנזיום, אשלגן, נתרן וגופרית). |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |