474000
"עבורנו הסטודנטים, הכעס והתסכול נשכחו" - מוזר, לא ידעתי שהייתי כועס ומתוסכל, למעשה הייתי די מרוצה מהמצב. נכון שרבים לא נהנו, אבל אין צורך להכליל לכלל הסטודנטים.

"ואילו הסגל הזוטר ומרצי החוץ, ששוב יפוטרו בסוף השנה ויועסקו מחדש בשנה שלאחריה, כובשים את זעקתם בינתיים." - לפחות בחלק מהמוסדות, השגי הסגל הבכיר אוטומטית משפרים את תנאי ההעסקה של הסגל הזוטר, יתרה מזאת, המצב הרגיש גם נותן לסגל הזוטר יתרון במו"מ.

"הדרמה חזרה על עצמה גם הפעם. בחסות משא ומתן לילי, תחת איום של צווי מניעה ונבואות זעם וחורבן," - אם זה חוזר על עצמו, למה זה ממשיך להראות לך דרמטי ? צווי מניעה ירדו מהפרק כמה ימים לפני סיום השביתה, למעשה איבוד הקלף הזה (קלף די נואש לטעמי) של האוצר הוא שהוביל אותו לקבל את מירב דרישות המרצים.

"במצב קלאסי של שוק עבודה לעובד שתי ברירות – לעבוד בתנאים שמציע המעסיק או לא לעבוד בתנאים אלו." - באותה מידה אפשר לטעון שבמצב קלאסי למעביד יש שתי אפשרויות, להעסיק את העובד בשכר שהוא דורש או שלא. מכל מקום השאלה מי שבר את הכלים לא חשובה, לא היה חוזה בתוקף למרצים בזמן פתיחת השביתה, ההסכם שהיה פג מזמן. אין לאף גוף זכות במצב כזה להלין.

"קשה לטעון שהמרצים הם פועלים קשי יום הזקוקים להגנת השביתה כדי להתגונן מפני מעסיק עריץ, וקשה לטעון שלמעסיק (האוניברסיטה) עדיפות של כוח מיקוח על פניו של מרצה אקדמאי ומשכיל הנהנה מהזדמנויות העסקה רבות בשוק בשל השכלתו וכישוריו. במצב כזה, קשה לראות הצדקה מדוע להעדיף דווקא את זכות השביתה על פני החופש של המעסיק (האוניברסיטה והמדינה) לקבוע את תנאי שכר המרצים כפי הנראה לו לנכון." - לאוניברסיטאות מונופול על ההשכלה הגבוהה בישראל, מכאן כוחן העדיף. אקדמאים בתחומים רבים לא יכולים למצא פרנסה אחרת במקצוע בארץ (גם אם בחו"ל היא מוצעת להם בשפע) ומכאן חוסר השוויון, אותו אנו רואים כיצד מנצלות האוניברסיטאות במקרים כמו סגל זוטר ומרצים מן החוץ. יתרה מזאת, המדינה לא מאפשרת לאוניברסיטאות לשלם לחוקרים כרצונן, אותו פקיד בוועדה אינו מודע לכישוריו של חוקר X ולכן לא יאשר את השכר החריג שהאוניברסיטה בשמחה היתה משלמת כדי לגייס אותו.

הייתי ממשיך, אבל אני לא רואה טעם. אני תש"חיסט בעצמי, ובמצב כמו בארה"ב, שוק חופשי הוא הפתרון הנכון, אבל לאור המצב בארץ המרצים פעלו בצורה גאונית וחיזקו מאוד את כל מערכת ההשכלה הגבוהה, מה שלטווח הארוך טוב מאוד גם לסגל הזוטר וגם לסטודנטים.
474004
אני מסכים אם רוב דבריך- רובם כמעט נכונים. מה שהיה מאד פתטי בשביתה הוא שראשי האוניברסיטאות הופיעו די נפוחים כראשי האוניברסיטאות. הם ראשי אוניברסיטאות בשביל הכבוד; כשישבו מול המרצים והיו אמורים להגיב על הצעות שהמרצים הציעו, התשובה שיכלו לתת היתה האם האוצר יסכים להצעות או לא. לכן כותב המאמר עושה תטל"גים ולא יותר.הפוליטיקאים שנקראים כלכלני האוצר הצליחו לסרס את האקדמיה, להקטין את התקנים באופן כה עמוק שישראל מככבת בראש בריחת המוחות במערב. לא בגלל המשכורות אלא בגלל חניקת התקנים והתקציבים. הטענות של האוצר הן שצריך להפריט את האוניברסיטאות ואז הן תפרחנה. בערך כמו שמערכת החשמל בקליפורניה פרחה לאחר ההפרטה.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים