|
||||
|
||||
הצבעה ברגליים פירושה שתוותר על הביף בורגיניון שאתה אוהב אצל שף פואן, שממרום מעמדו אין לו סבלנות להתווכח עם המעשנים, ובמקום זה תלך לאכול שניצל עם פירה קר שבושל לפני שלוש שעות במזללה של ז'קו ברחוב המסגר, שאצלו העישון אסור? אולי זאת הדרך הקלה, אבל לא לכל אחד. |
|
||||
|
||||
זו כבר סתם דמגוגיה - אין שום סיבה שהפאב ללא עישון יעסיק גם הוא שף מוצלח או מלצרים עם חיוך מקסים במיוחד. אם פאב יצפה להצליח *רק* כי הוא לא מאפשר עישון בתחומו, הוא באמת יכשל. השאלה היא מה יקרה לפאב שווה ערך לפאבים מעושנים. |
|
||||
|
||||
לא ברור לי הגבול הדק או הלא דק בין דמגוגיה ללא-דמגוגיה, ומצידי זה היה במלוא הרצינות. אין טעם בכל האנלוגיות המכלילות האייליות-אופייניות האלה, שעושות מקטגוריות שונות דייסה אחת תפלה. דיברתי על מסעדה, לא על פאב, ויש הבדל גדול, ובכוונה בחרתי שם של שף צרפתי ידוע שקנה את שמו באיכותו, בהנחה שאולי זה אומר משהו לשוטה. יש גם הבדל גדול - ענק! - בין שף מן השורה הראשונה לבין מלצר עם חיוך מקסים. אלה דברים הקשורים בתרבות, באנינות ובנסיון שנצבר אצל אדם עם השנים והגיל. |
|
||||
|
||||
אם כך, אני מצטערת. ולעצם העניין - אני מכירה הרבה יותר מסעדות שהקפידו על הפרדה בין מעשנים ללא מעשנים מאשר פאבים שהקפידו על כך (כלומר, אני לא מכירה אף פאב שהקפיד על כך). לפחות בסביבה שלי, ההתמרמרות על התיקון לחוק נובעת מהחלתו על פאבים ומועדונים ולא על מסעדות או בתי קולנוע, למשל. יש הבדל ענק בין שף מהשורה הראשונה לבין פירה קר מלפני שלוש שעות, אבל מסעדה שמקפידה על מדיניות איסור-עישון יכולה גם היא להעסיק (או לא להעסיק) שף מהשורה הראשונה או מזו שאחריה ללא תלות בשאלה מה המדיניות שלה לגבי עשן. |
|
||||
|
||||
שף פואן לעולם לא יסכים שאנשים שחוש הטעם שלהם נפגם בגלל עישון יאכלו את יצירות האמנות שלו ויסריחו לו את המקדש הקולינרי. |
|
||||
|
||||
לשף פואן יש סבלנות להתווכח (או, אם אין לו לבלנות, אז לצעוק) על מי שבא לו; אבל הוא וכל חבריו מעשנים בעצמם. |
|
||||
|
||||
בחרתי את השף פואן כמשל. השף עצמו נח ארבע אמות באדמה, זה כ-12 שנים. עכש"י, בימיו הגדולים של מסייה פואן חגג פולמוס העישון-בציבור בארה"ב הכפייתית, אך כמעט לא עורר תשומת לב באירופה. |
|
||||
|
||||
57 שנה. וויקיפדיה היא לא תמיד מקור המידע הטוב ביותר. |
|
||||
|
||||
את/ה צודק/ת, אם כי זה לא היה מויקיפדיה אלא מהזכרון, מאיזה מגזין בישול שהתאריכים בו כנראה התבלבלו לי (עכשיו אצטרך לשבור את הראש, מי מת ב-1995-6). בויקיפדיה דוקא כתוב נכון פרנאן פואן [ויקיפדיה]. |
|
||||
|
||||
התיקון מוויקיפדיה הוא מהיום, בעקבות הערה בדף השיחה (בעקבות הדיון הזה?). |
|
||||
|
||||
אם זה בעקבות הדיון הזה, זה היה מישהו זריז מאוד, לא? את הערכים על בישול, גסטרונומיה וכד', כותבים שם הקוראים של האייל? זה קצת מפתיע אותי, אבל באמת אין לי מושג על ההתנהלות בויקיפדיה ואולי זה לגמרי הגיוני. |
|
||||
|
||||
התגובה עם ה-12 שנה פורסמה היום ב-17:01. ההערה בדף השיחה בוויקיפדיה פורדמה היום ב-16:58 התגובה על אי ההסתמכות בוויקיפדיה פורמה ב-17:05. השינוי בערך עצמו נעשה ב-17:08. אם זה מקרי, זה ממש מרשים. |
|
||||
|
||||
אז זה כנראה באמת מישהו מהאייל. |
|
||||
|
||||
משהו לא מסתדר עם הזמנים בתגובה של סמיילי והתגובה כאן על אי ההסתמכות על ויקיפדיה היא מ 17:16 ולא כמו שמופיע אצלו, אבל בכל מקרה גם לי יש רושם שהתיקון בויקי נעשה על ידי מישהו שקרא את זה כאן, גם אים זה לא אייל קבוע. |
|
||||
|
||||
גם אני, למקרה שלא שמת לב, התייחסתי אליו כמשל. |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |