|
ממה שזכור לי (לא מהשנים האחרונות), בארצות אירופיות שבהן הם עטופים - המלפפונים הם מזנים ארוכים וגם עבים יותר 1, אבל בעיקר ארוכים יותר, והם נמכרים לפי יחידות ולא לפי משקל (זה תמיד יוצא יותר יקר, בכל המוצרים). מלפפון כזה שוהה בבית קוניו הרבה יותר זמן ממלפפון ישראלי, זאת בהתחשב לא רק בגדלו ולא רק בהרגלי התזונה של האירופים, אלא גם בכך שמשפחה אירופית היא קטנה יותר, בממוצע, ממשפחה ישראלית. חותכים חלק מהמלפפון לצריכה היומית ואז מקפלים את שולי הניילון כך שהוא מכסה את האזור החתוך ושומר על הטריות - לזמן ארוך יותר, כאמור, מאחיו הישראלי.
1 לפני שנים ארוכות נעשה נסיון שלא צלח, כנראה, לשווק את הללו גם בארץ ולהרגיל את הישראלים לצרוך אותם כשגרה. במערכון "טבריה תחתית", של הגששים, שבו היה אחד מהם (שייקה, נדמה לי) מנהל משא ומתן ארוך לסחיטת מלפפון משני חבריו ולבסוף היה מוציא מכיסו מלפפון ואוכל אותו להנאתו - שלף שייקה (?) פעם, במקום מלפפון ישראלי סטנדרטי, כמו בכל ערב - מלפפון מן הענקים-ענקים האלה והחל לנגוס בו ללא סוף, בארשת פנים רצינית - והפתיע בכך את שני הגששים האחרים והצליח לגרום להם לפרוץ, ביחד עם הקהל, בצחוק בלתי נשלט (תופעה די נדירה. השחקנים על הבמה יש להם, בד"כ, מעין "קודים" משלהם, והם צוחקים מעניינים שביניהם ולא ממה שמצחיק את הקהל, בייחוד כשמדובר בהצגה, או במופע בידורי, שרצים כבר זמן רב).
|
|