|
קודם כל, ברשותך, לא נתתי הוכחה מפוקפקת כי לא נתתי הוכחה בכלל. בסך הכל ניסיתי לתמצת לכמה משפטים את הקונצנזוס *של הקהילה המדעית* לגבי שאלת הסכנות הטמונות בחשיפה לאנטנות ולמכשירי טלפון סלולריים. ברור לי שסילוק פראנויות של הציבור שאין להן בסיס עובדתי באמצעות הבאת העובדות הוא משימה קשה עד בלתי אפשרית, ובכל זאת זה האמצעי בו אני ממשיך לדבוק במקרה הזה.
המחקר המקיף והמעודכן ביותר שאני מכיר (ואני, כאמור, ממש לא מומחה לתחום) פורסם ע"י אחד ג'ון מולדר, פרופסור לאונקולוגיה מוויסקונסין. האיש הוא איש אקדמיה "טהור", ואין שום עדות לקשר כלשהו שלו עם גופים מסחריים מהתעשייה. המחקר של פרופ' מולדר קובע באופן חד משמעי שכל עוד נשמר הכלל הבסיסי שציינתי בהודעה המקורית, דהיינו שמירת מרחק של כשישה מטר מהאנטנה, אין באנטנות הסלולריות כל סכנה לבריאות הציבור. הדבר נכון גם אם ישנן כמה אנטנות על אותו תורן ואינו תלוי בעצמת הקרינה כל עוד היא בגבולות הנורמלי באנטנות מהסוג המדובר.
אתה מוזמן בחום ללכת ולקרוא את תמצית המחקר (הארוכה אך מסודרת יפה כ- FAQ) שהזכרתי פה. במסגרת הגילוי הנאות המקובל באקדמיה ישנן שם מספר הפניות למחקרים הטוענים שהצליחו להוכיח קשר נסיבתי בין חשיפה לתדרי רדיו ובין מחלת הסרטן ומחלות אחרות. כל מחקר כזה נבדק במסגרת עבודתו של פרופ' מולדר, ולמעשה אף אחד מהם לא הצליח "להחזיק מים" ולשנות את המסקנה החד-משמעית של הפרופסור לגבי ההעדר המוחלט של סכנה לציבור מאנטנות שהותקנו כחוק.
גם לשאלות המשניות שהעלית (למה שישה מטרים ולא ארבעים, וכו') תמצא תשובות מפורטות במחקר הנ"ל, והכוונה לתשובות שאינן לקוחות מעולם התככים והשחיתויות אלא מתבססות על מדידות מדעיות ברורות ומדויקות של עוצמות הקרינה מסביב לאנטנה במרחקים שונים. התקן הנהוג במדינת ישראל, רק להשכלה כללית, לא שונה ולעתים אפילו מחמיר מזה של רוב המדינות המערביות.
לינק למאמר: http://www.mcw.edu/gcrc/cop/cell-phone-health-FAQ/to...
|
|