|
0. תודה על המאמר!
1. ג'וזפסון מתרכז בענייני מוח וחומר במחקרו, אבל הנישה האנטי-ממסדית שנכנס אליה מביאה אותו לתמוך גם בקראנקים מקטגוריות אחרות לגמרי: באתרו אפשר למצוא הרצאות ודיונים בנושא היתוך קר ומאמר תמיכה בהומיאופתיה. זו תופעה המוכרת לי מהטרחנים מדיון 1571; חלק מהקוראים זוכר אולי את התעקשותו של מר קליין מהדיון ההוא לבשר בתרועות ניצחון על כל מאמר תמהוני המוכיח משפטים מתמטיים חשובים בשני עמודים, למרות שאין להם כל קשר לאג'נדה הספציפית שהוא ומורו מנסים לקדם.
כלומר, אם זה "אתה" נגד "הממסד", נסה לזכות בנקודות בכל דרך שהיא ובעקיפין תחזק את תורתך-שלך. זה, אני חושש, כבר מצב קיצוני למדי של קפצנות דילטנטית, שבו הסיכוי שעוד נשמע משהו ממש מעניין מהקפצן הוא אפס מוחלט (וחבל: ברור שג'וזפסון הוא, או היה, בחור מבריק ומקורי).
כדאי לקרוא את המאמר על מוסיקה וגנים באתרו של ג'וזפסון:
כרגיל, עצוב לראות את הפער בין הבטחות והצהרות לתוכן האמיתי שהוא שטחי להחריד. אני מעז לנחש שג'וזפסון הצעיר היה מתבייש לפרסם מאמר כזה, לא בגלל נושאו המשונה אלא בגלל שהוא לא אומר כלום.
2. בתחום הכלכלי, כדאי לציין גם את הפרקטיקה (קרנות-גידור שעושות, או מפסידות, המון כסף) ולא רק את התיאוריה האקונופיסית. הקרנות הללו מושכות בשנים האחרונות לא מעט אנשי אקדמיה עם רקע לא-כלכלי לגמרי. כדאי להזכיר את LTCM שנוהלה בין היתר ע"י שולס עצמו, ואחרי שנים של רווחים אדירים קרסה ברעש כאשר הפסידה 4.6 מיליארד דולר תוך ארבעה חודשים (הזכרת היבריס?), ומנגד את ג'ים סיימונס (ההוא מ-Chern-Simons Theory) המוביל כבר 25 שנים את רנסנס טכנולוגיות, חברה של בערך מאתיים איש המנהלת 12 מיליארד דולר, פועלת בסודיות כמעט מוחלטת (http://www.rentec.com/) ומרוויחה הון עתק בעקביות.
3. לפחות במקרים הפחות דרמטיים, אני חושב שלאנשים שקצרו הצלחה בתחום מסויים יש פשוט תחושה כנה שהכלים הכבדים אותם למדו לעומק יכולים לפתור בעיות בתחומים שונים למדי. כמו שציינת, זה לא תמיד עובד, אבל לפחות זה לא תמיד מוליך להתנהגות תמהונית של ממש. בין המתמטיקאים בני-זמננו הייתי מזכיר את דיוויד ממפורד שזכה במדליית פילדס על עבודתו בגיאומטריה אלגברית ועוסק היום ב-pattern recognition, ואת מייקל פרידמן שהוכיח את השערת פואנקרה במימד 4, גם זכה בפילדס, ועובד היום על תיאוריה חישובית במיקרוסופט.
4. סליחה על התגובה הארוכה.
|
|