בתשובה להעלמה עפרונית, 30/11/06 15:43
422284
א. נכון. על אחת כמה וכמה, אם אזור שהיה 'מוקצה' מבחינת הסטודנטים 'נפתח מחדש', צריכה להיות עליה בהיצע וירידה במחיר. הירידה המיוחלת במחיר לא קרתה בגלל ההעלאה המטורפת של מחירי המעונות.

ב. "כל החשבונות" הם ארנונה, גז ומים (חשמל, וכמובן טלפון, משולמים לפי השימוש), כך שמדובר בכמה עשרות שקלים חסכון לדייר לחודש.
אני משווה דיור בתנאים זהים. גודלה של דירת שלושה חדרים ממוצעת גדול מגודלו של קראוון המעונות, כך שאם הסטודנטים היו גרים בדירה *באותם תנאים* (קרי, שניים בחדר קטן מאוד) הם היו משלמים פחות וזוכים לשירות טוב יותר.

בקיץ הזה יצא לי לראות את כל הפרקים של Yes, Minister. ככל שאני מתבונן במנהל האוניברסיטאי, אני מתפעל מהגאונות של הסדרה.
422285
א. לא, ההיצע נשאר כשהיה - הייתה עליה בביקוש (ברגע שהחרדה מהפיגועים באוטובוסים ירדה, כבר לא חייבים לגור קרוב לאוניברסיטה).
ב. עד השנה שעברה, במעונות ירושלים לא שילמו על חשמל (אני לא יודעת מה קורה השנה), במעונות בב"ש גם לא משלמים על חשמל, נכון ללפני כמה שנים.
אם מישהו מוכן לגור בחדר קטן מאד עם שותף בשביל לחסוך כסף, גם עשרות השקלים הבודדים האלו משמעותיים. כשגרתי במעונות די חיבבתי את העובדה שכל פעם שמשהו ניזוק (וזה לא קרה הרבה) תוך 24 שעות מישהו הגיע ותיקן. גם העובדה שידעתי מה ההוצאה הקבועה שלי ולא הגיעו חשבונות מפתיעים, הייתה אלמנט חינני בהחלט.

וכל זה לא בא להתנגד לאמירה לפיה אם כבר להיות סטודנט ששוכר דירה - אז הכי טוב בבאר שבע, ודי גרוע בירושלים.
והפתיל הזה לא נראה לי אמור להתקדם לאיזה מקום מרגש במיוחד, וכבר עכשיו הוא די משעמם, אז נראה לי שדי. (:
422351
קוד קודה, והתפלץ.
422411
אם יורשה לי להתערב, דומני שאתם שוכחים שסטודנטים אינם שוכרי הדירות היחידים בירושלים ושיש יחס גומלין בין מחירי הדירות לבין שכר הדירה. מחירי הדירות בעיר עלו בחדות בשנים האחרונות, ושכר הדירה עלה יחד איתם. ההשפעה של הצע המעונות אינה גדולה כל כך, לדעתי, להוציא אולי באזורים ספציפיים שבהם רוב השוכרים הם סטודנטים - הגבעה הצרפתית, נניח.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים