בתשובה לסמיילי, 25/09/06 10:49
ממה חיים האנשים שכותבים באייל הקורא? 411927
הייתי אומר שנסחפת קצת .. אולי אפילו הרבה.

זה נכון שמיקרוסופט משלמת מיסים ואפילו תורמת קצת לקהילה, אבל לרגע אסור לשכוח שמיקרוסופט היא מונופול שמנצל את הכוח שלה כדי להגדיל רווחים.

אם למדת, או תלמד כלכלה, תדע שבד"כ, בתנאי שוק פתוח עם מתחרים, המחיר נקבע על-ידי שיווי המשקל בין ההיצע לביקוש. אם חברה אחת תעלה את המחיר, קרוב לוודאי שהיא תמכור פחות ולכן היא תשאף למכור במחיר השוק. אבל במצב בו יש מונופול, אין תחרות ולכן המונופול יכול להרשות לעצמו לקבוע את המחיר שיספק לו את הרווחים המכסימליים (עניין של גמישות מחירים).

מה שהמדינה עשתה הוא בעצם מהלך די מבריק. היא יצרה מתחרה יש מאיין.
מיקרוסופט פתאום הבינה שהשוק "נפתח לתחרות" ומייד הפסיקה להתנהג כמונופול וישרה קו עם "מחיר השוק". כתוצאה מכך כולם הרוויחו, גם החברה: ככה קיבלנו את אופן אופיס חופשי עם תמיכה טובה יותר בעברית וגם קיבלנו מחיר טוב יותר ממיקרוסופט.

להשוות את מיקרוסופט למוכר מהדקים .. נו באמת..
מיקרוסופט מוכרת תוכנה ולא מהדקים. בעוד שהוצאות של יצרן מהדקים הוא פונקציה לכמות שהוא מייצר, ב"יצור" תוכנה, ההוצאות קבועות וככול שמוכרים יותר הרווח גדל. אם מחר תבקש ממיקרוסופט, מיליארד רישיונות, היא לא תגיד לך שהיא צריכה זמן לייצר אותם, אלה תקבל אותם מייד ובמקום.

טל
ממה חיים האנשים שכותבים באייל הקורא? 411934
נכון, מייקרוסופט היא מונופול. ונכון שזאת בעיה לא פשוטה. אבל זה נראה לי לא שייך לדיון הזה. הרי מי שמפסיד כאן זה לא רק, ואפילו לא בעיקר, מייקרוסופט. מי שמפסיד זה העובדים של מייקרוסופט, והסוחרים במוצרים של מייקרוסופט. אף אחד מהם הוא לא מונופול.

זה גם לא מדוייק להגיד שאין תחרות בשוק התוכנה בכלל, או בשוק מערכות ההפעלה, או בשוק המערכות המשרדיות. יש מתחרים. נכון שהחלק שלהם בשוק הרבה יותר קטן ממייקרוסופט, אבל זה בעיקר בגלל שמייקרוסופט יודעת לייצר מוצרים שעונים לדרישות הקהל.

מה שהמדינה עשתה היה יכול להחשב כמהלך מבריק אם הוא:
1. לא היה נעשה על ידי המדינה.
2. היה מצליח.
אבל, כמו שאמרתי, המדינה היא מדינה, ולא עוד חברה, ו"ההצלחה" של המהלך הוכח על ידי העובדה שאפילו המדינה לא בחרה באופציה הזאת בסוף.

נכון, יש הבדל בעלויות הייצור בין תוכנה לבין מהדקים. אבל, זה לא הבדל שנראה לי כמו הבדל שיכול לאפשר למדינה לנהוג בשרירות לב. גם לספרים או למוזיקה אין כמעט עלות ייצור, האם היית מציע שהמדינה תתחיל להתחרות בסטימצקי או בהד ארצי?

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים