|
||||
|
||||
בקשר לאפשרות הרביעית (אין להשיג), אז אני לא מנסה במיוחד, אבל באמת לא ראיתי באף סופרמרקט מחלקת מזון אורגני. אז איפה קונים? יהיה גם נחמד אם מישהו יכתוב כמה שורות על מזון אורגני. הוזכרו כאן "ירקות ללא ריסוס"; אבל ריסוס נועד לקטול מזיקים, לא? אז איך החקלאות האורגנית מתמודדת עם מזיקים? ובכלל, האם זה באמת לא בריא לאכול ירקות מרוססים, גם אם שוטפים אותם בנחישות? אני לא חושב ששמעתי על תופעות בריאותיות כלשהן באנשים שאכלו כל חייהם ירקות מרוססים. |
|
||||
|
||||
אני מביא שאלה ששאלתי בעבר בפורום תזונה בוואלה לגבי מזון אורגני. וכן את התשובות לה. מכייון שמנהלת הפורום ענתה לי במקום אחר אני מביא גם את תשובתה אם תרצה לדעת עוד פרטים לגבי מזון אורגני תשאל בפורום הזה או בפורומים אחרים בנושא תזונה |
|
||||
|
||||
קונים אותו בחנויות טבע ובריאות. חנויות שפוקדים אותן צמחוניים וטבעוניים אך לא רק. בחקלאות אורגנית לא מרססים ובאמת כמות התוצרת נמוכה יותר. אחת השיטות להדברה היא באמצעות חרקים הטורפים את המזיקים. לגבי ירקות מרוססים אני מניח שגם אם נשטוף אותם טוב טוב חלק מהריסוס מגיע לאדמה וכשמשקים את השדה הוא חודר אל תוך הירק כשהירק ''שותה'' את המים. לגבי ירקות לא אורגניים צריך לדעת שיש תקן כמה מותר לרסס. ומתי מותר לרסס פעם אחרונה לפני קטיפת הירקות. והרבה חקלאים עוברים על התקן הזה. גם בכל הקשור לתקן האורגני יש כאלו שמפרים את התקן. |
|
||||
|
||||
א. אפשר להשיג הרבה מוצרים אורגניים בחנויות רגילות, אבל במבחר קטן מאוד, ורק בחלק מהמחלקות. ב. בחקלאות האורגנית נמנעים מהרבה שיטות מלאכותיות נוסף על ריסוס. למשל ע"י האכלה של עופות במזון טבעי וגידולן מחוץ לכלובים, שימוש בדשנים טבעיים ועוד. ג. ריסוס חודר הרבה פעמים לתוך המזון. אין בזה שום דבר נורא כי אלה כמויות קטנות מאוד, אבל כדאי להמנע ממזון שרוסס במתיל-ברומי (CH3Br), זה חומר מאוד לא נחמד. ד. "טוב השדה" (ארגון המגדלים האורגנים) הוא ארגון מכובד מאוד, ועוד לא נתקלתי בבעיה עם מוצר שנשא את תו התקן שלהם. |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |