|
||||
|
||||
למען האמת הם גם לא ממולאים בשר טחון. הקרעפלך האלה ממולאים בשרימפס לפי הכיתוב באתר שממנו נשלפה התמונה, אבל אחל'ה צילום. |
|
||||
|
||||
וחוץ מזה סבתי ז''ל היתה עושה קרעפלאך עם גבינה. ההבדל בין קרעפלאך לבלינצ'ס הוא בין היתר בצורה - בלינצ'ס הם גליליים, ולא כמו בצילום. אני משוכנע שאהרוני יזכה אותי. |
|
||||
|
||||
קרעפלך במילוי שרימפס? What Next? אולי טשולנט עם חזיר? אוי לאוזני ההמן שכך שומעות! |
|
||||
|
||||
יחד עם מכופף הבננות, בולס השיקמים וזולל הדבלות, ניתן, ברוח הקרעפלך בשרימפס, להציע מתכונים נוספים, ולהשומע ינעם. למשל, עטלף מעושן טבול בבורשט; ניתחי דיונון בצימעס; קרפיון-שייק עם עיגולי סושי (עזבו אתכם מ- 1,100,000 קוליפרמים לגרם, והחיידק הצואתי הפתוגני, כפי שהעלו הממצאים ב"יאקימונו", "סושי בר-מזל" ומרזחי דג-נע-בחיך נוספים); כבש מרוצד בטבעות-זאב והמעדן המעודן מגוש-דן, דבלת-תאנים מעוטפת באוזן "דבר אחר". וצפרדע בדבש כבר אמרנו? זאת ברוח תועבת סעודות יום כיפור הדשנות שנהג דב"א לערוך לחבר מריעיו, כשהפילוסופיה היתה שהרהורי חרטה והכאה על-חטא אמיתיים יכולים להתרחש רק על קיבה מדושנת עונג, ולא אצל מורעב כדבעי הנושא את פניו הבלתי מגולחות ומבטו המיוסר בכמיהה לשבירת הצום. מדובר פה כמובן בכופר-להכעיס, ואל נא תייסרוני על הדרור לדמיוני, שכן את מצעד-האיכס החל דווקא האדון גולגר עם "מעדן ציפורי" שלו של עוף בחלב. וראה תגובתי "More receipes please" |
|
||||
|
||||
מדוע עוף בחלב זוכה לכינוי התרבותי "איכס"? האם אתה סולד מכל מאכל שאינו כשר1 או שהצירוף הספציפי הנ"ל גורם לך לעוויתות קיבה? 1 על פי היהדות הרבנית המודרנית כמובן. |
|
||||
|
||||
עוף ברוטב שמנת הוא מעדן, לטעמי. אבל אם כבר, אז למה לא "איחס"? |
|
||||
|
||||
מתנצל מעומק לב דווי על הקלות הבלתי נסבלת של פליטת המקלדת שהפכה את האיחס החביב/קרטני לאיכס (X) הקטלני. כנראה רק האפיפיור הוא בלתי ניתן לטעות (INFALLIBLE), אולי משום שהוא מכתיב לבישופים דרוכים ועירנים, ולא מקליד לקוראים זחוחים ומזדמנים. |
|
||||
|
||||
כפי שגויאבות מפלגות את האנושות לשני מחנות - תאבי גויאבות ומתעבי גויאבות, אין ניטראליות - הרי אני נוכח מדבריך שכך גם עוף בחלב. אנא מחל אם פגעתי בעוף-נפש, לא התכוונתי לגדום באבה את שירת הגסטרונומיה המפנקת של העוף הלבנבן ההוא. אני מצידי איני מוכן להתייסר בעונשו של זה רק משום שדבר שאינו כשר נתפס לעיתים, גם על ידי דתיים, בבחינת מזון עדנים. אגב, הדבר הנפלא המכונה kentucky fried chicken אכן מושרה במקורו גם בחלב, אך תנוח דעתם של שומרי כשרות: בעל הזיכיון בארץ ביטל את סעיף החלב, וכמעט שלא נגרע ממעוף העדנים של העוף המצטיין. דבר אחר הינו מה שמצטייר כאיוולתו השיווקית - חרף המוצר הנפלא שבידו היה כאן כשלון לא נסבל בביסוס הרשת בארץ והעניין כמעט שבק חיים. נשאר לנו רק "מעדן ציפורי" השנוי במחלוקת עזה. |
|
||||
|
||||
למה אתם חושבים שבישול בשר עטוף בבצק או בישול ארוך של בשר וקטניות הם פטנטים יהודיים? המטבח היהודי הוא בעצם המטבח של המקומות שבהם חיו יהודים שעליו הולבשו מגבלות הכשרות. |
|
||||
|
||||
נדמה לי שהמאכל היהודי האותנטי היחיד הוא החמין. לכן יש גם גירסאות שלו לכל העדות. בהזדמנות זו יש להזכיר את קיומם של צירופים שהם ישראליים בעיקר. |
|
||||
|
||||
טשולנט/חמין הוא אכן מאכל יהודי, שהומצא במיוחד כדי שאפשר יהיה לאכול מאכל חם בשבת, למרות האסור על הדלקת אש. |
|
||||
|
||||
מצד שני מלבד אופן הבישול (במקום 5 שעות על אש קטנה, 12 שעות על פלטה חשמלית) והעובדה שהוספו לו ביצים, מדובר בנזיד של בשר וקטניות. מאכל פשוט שדומוים לו יש כמעט בכל מטבח (סוגים מסויימים של צ'ילי למשל). |
|
||||
|
||||
ובהעדר פלטה חשמלית- יום שלם בתנור המאפיה של העיירה (כנראה). בשאר אתה צודק בעצם. היתכן שהתרומה הקולינרית היחידה של היהודים לעולם היא חתיכת הקרטון המכונה "מצה"? לא נעים. |
|
||||
|
||||
תרבות שמבוססת על דת שחלק כל כך חשוב ממנה זה המנעות מאכילת מאכלים מסוימים וצירופים מסוימים, מן הסתם לא תתרום תרומה משמעותית לעולם בתחום הקולינרי. |
|
||||
|
||||
(נמכר בחו"ל בהצלחה יתרה). אבל לפעמים איסורים מכריחים את הקורבן להמציא המצאות. למה נגרע חלקנו?! |
|
||||
|
||||
אולי בכל דת ממציאים גן עדן עם מה שחסר למאמינים בחיים- ליהודים מבטיחים סעודה של שור-הבר והלוויתן (לוויתן זה כשר?) למוסלמים- סקס אינסופי. לנוצרים- מלאכים בגלימות ארוכות שמסתובבים בשטח עם נבל ביד... וזה פיצוי על... הממ... |
|
||||
|
||||
את מנסה לשכנע אותי להתאסלם? |
|
||||
|
||||
אכן יש כאלה שעלולים להתפתות. וכדי למנוע השתמדות המונית אני מציעה לפתוח במסע הסברה בין נגני הנבל הנוצרים, שיעברו לנגן מוסיקת רקע בגן העדן המוסלמי. נראה אם השהידים ייהנו גם אז מהסקס! (מצד שני, הם עלולים לחשוב בטעות שהנגנים עם הגלימות הם הבתולות המובטחות. אני חוזרת בי מהרעיון). |
|
||||
|
||||
צר לי, אך שור הבר הוא כשר, וגם לוויתן. הלוויתן הנ''ל אינו הלוויתן הנפוץ במחוזותינו אלא לוייתן יחיד במינו ששמור ספיישלי (אללה יודע איפה הוא חבוי) לעתיד לבוא. מה שכן חזיר נקרא חזיר על שם שעתיד לחזור ולהיות כשר, אז אולי הצדק איתך. |
|
||||
|
||||
אז זאת אומרת שהזקן שלך הוא זקן חרדי? כי אני חשבתי שהוא זקן שמאלני. |
|
||||
|
||||
הזקן שלי שמאלני לחלוטין, וזה שעומד מאחוריו עוד יותר. |
|
||||
|
||||
אתה מכיר עוד עם שאוכל גפילטע פיש? |
|
||||
|
||||
למעשה לכל עם יש את הבשר בבצק שלו. האיטלקים אוכלים רביולי, הסינים דים-סאם, הרוסים ורניקי, העירקים קובה, וגם נקניקיות והמבורגרים קצת מזכירים... |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |