|
מנ שכתבת אחרי הקישור זה "בני אדם נוטים לחשוב לבד, ולהסיק מסקנות לבד, על בסיס המידע הידוע להם. המידע הזה, על אופיו, גווניו ונימתו, מעצב את המציאות." עכשיו את כותבת משהו אחר.
מי מעביר לאנשים את המידע? בין השאר, גם אותו דנקנר. וזאת בדיוק הנקודה החלשה בכל הטיעון שלך. למעשה, זאת הנקודה שמפילה את הלוגיקה מאחורי הטיעון שלך. התקשורת לא "שולטת במידע" בגלל שהתקשורת לא מונוליטית. התקשורת היא רב גונית, ותלויה באופן בלעדי בקהל הקוראים. לכן, מגוון הדעות שקיים בתקשורת מתאים למגוון הדעות שקיים בציבור הקוראים, ולא ההפך. אם אף אחד לא יקנה את הארץ, וכולם יקנו את הצופה, הארץ תאבד השפעה, והצופה יגדיל את השפעתו.
האם גם השימוש במילה "חייל" מספיק פעמים נוצרת תחושה שהוא לא ממש משלנו? והשימוש במילה "צנחן"? ובמילים "עולה חדש"? ובמילה "שמאלני"? "דתי"? "חילוני"? "גבר"? "אישה"? "רווק"? "נשוי"? "גבוה"? "נמוך"? "שמן"? "רזה"? "מהנדס"? "רב"? "אשת מהנדס"? "דוקטור"? פרופסור"? "חבר כנסת"? "סופר"? "טייס"? "הולך רגל"? "שופט"? "ילד"? "ישראלי"? "סיני"? "לבן"? "יפה תואר"? "טוב לב"? באמת, איפה את עוצרת? איך אני יכול לדעת איזה מילים יוצרות תחושה "שהוא לא ממש משלנו" ולכן אסור לי להשתמש בהן? באיזה מילים אני אמור להשתמש במקומם?
את יכולה להגיד חמש מאות פעם שככה זה קורה, זה עדיין לא ישנה את המציאות.
|
|