|
||||
|
||||
קודם כל תודה שכתבת על נושא שלא היה מוכר לי. אלא, ניראה לי שמשמום מה לא יכלת להיתאפק ולהציג כאמריקאי את כל מה שניראה לך כמשהו רע: "[פרמקלצ'ר] שונה מאוד מהשיטה האמריקאית הטיפוסית, שמספקת נוסחאות פעולה בנות מספר צעדים, מוכוונות תוצאה." האמריקאים היו אולי מכנים את זה כתכונה של "ליברלים בעלי לב שותת דם," במובן רחב יותר מהמובן הפוליטי, וד"ל. אבל, אם כבר היזכרת את אמריקה, יש לי שאלה. האם את יכולה להעריך מהי ההשקעה הנידרשת - כ"א, כמות קרקע - שדרושה להאכיל את תושבי המרחב האורבני המשתרע בצפון-מזרח ארה"ב? נניח, בוסטון-וושינגטון שכולל אוכלוסיה בסדר גודל של 100 מליון בני אדם. |
|
||||
|
||||
הכוונה בשיטה אמריקאית היא לאו דווקא שיטה גרועה. שיטה אמריקאית בדרך כלל נותנת מתכון מדוייק על מנת להשיג תוצאה. לדוגמה grow biointensive היא שיטה אמריקאית לגידול ירקות. בשיטה זו יש גודל ערוגות אופטימלי, עומק תיחוח אופטימלי, ואף מרחקי השתילה קבועים. לגבי גודל השטח הנחוץ להאכיל את תושבי החוף הצפוני מזרחי של ארצות הברית, אין לי מספיק נתונים. פרמקלצ'ר תחלק שטח כל כך גדול להרבה שטחים קטנים ובכל אחד מהם תנתח את התנאים המקומיים. כישראלית אני יכולה להעריך את הפוטנציאל החקלאי בסביבה שלי ולא בארץ כולה. |
|
||||
|
||||
אגב, השיטה הזו לא התקבלה משליפת מספרים מהכובע. אותם מספרים התקבלו מניסויים אמפריים קפדניים לאורך שנים רבות. כמובן שיש גורמים רבים שמשפיעים על התוצאות הנ''ל ולכן לא צריך לקבל אותם כתורה מסיני אלא להתאים אותם למצב המקומי. בתחנות נסיונות שנמצאות בכל רחבי הארץ חוזרים על ניסויים דומים במגוון תנאי האקלים שיש בארצנו המופרעת. כדי לעזור לחקלאים להתעדכן, משרד החקלאות מעסיק גם מדריכים חקלאיים בתחומים שונים. ההנחה הבסיסית היא שלחקלאי שמשתמש בתוצאות אותם המחקרים יש מספיק הכרות עם הגורמים המשפיעים על התוצאות ומספיק נסיון כדי לבצע את אותה ההתאמה. מי שסתם עובד לפי ''מדריך לפיד לחקלאי המתחיל'' לא יתקדם יותר מדי רחוק. |
|
||||
|
||||
החקלאים הישראלים נחשבים מהירים מאוד באימוץ חידושים. בעולם החקלאים הרבה יותר שמרנים וקשה להם לקבל שיטות חדשות. |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |