|
||||
|
||||
תיקון: אתה לא הופך חמצן לפחמן דו-חמצני. אתה הופך חמצן למים. הפחמן הדו-חמצני מגיע מהמזון שאתה אוכל. |
|
||||
|
||||
אם אני אוכל מזון שהוא מורכב רק משרשרות פחמן רוויות, אני עדיין יכול לבצע עליהן אוקסידציה מלאה, כלומר אני יכול לפלוט פד"ח בלי לצרוך חמצן מהמזון. מאיפה אם כן מגיע החמצן לפד"ח ? גם אם תאמר שהוא מגיע מהמים, הרי אמרת בעצמך שהמים הם תוצאה של החימצון, כלומר בסופו של דבר אני קולט חמצן ופולט פד"ח, כאשר החמצן בו מקורו (באופן ישיר או לא) בחמצן והפחמן מהמזון. (כמובן שאתה צודק שאין מעבר ישיר של חמצן אלא דרך מים). |
|
||||
|
||||
כעקרון אתה צודק, אבל: ראשית, אתה לא יכול לאכול רק פחמימנים (נפט, מתאן, וזלין?). כל מזון אורגני שהוא מכיל גם חמצן. שנית, החמצן אכן מגיע ממים, אך לא ניתן לדעת אם מדובר באותם המים שיוצרו בתהליך הנשימה התאית. היות ומיוצרת שם כמות מזערית של מים, והיות ומים מיוצרים בעוד אלפי תהליכים בתא, והיות ובעצם את רוב המים אנו צורכים בשתייה, הרי שסביר להניח שהחמצן שבפד"ח מקורו דווקא לא בחמצן שאנו נושמים, לא ישירות ולא בעקיפין. |
|
||||
|
||||
חומצות שומן רוויות הן כמעט לגמרי פחמימנים (יש גם את הראש ההידרופילי, אבל הוא זניח). לגבי יצור מים, לא נראה לי שהתהליך הוא בכמות מזערית, שכן כל החמצן שאנו צורכים משמש בתהליך הזה. כמובן שזה מעט מאוד לעומת הכמויות שאנו שותים (רובם נצרכים בהוצאת רעלים וקירור), אבל אם ההנחה שלך נכונה, יוצא שאנו פולטים הרבה יותר פד''ח משאנו צורכים חמצן. |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |