|
במהלך הלימודים פיתחתי כלים לבקרת איכות לדיאגנוסטיקה רפואית ולמחקר ביו-רפואי ועכשיו אני עומד למסחר אותם.
קצת יותר בהרחבה, ב1985 הומצאה שיטה ליצור כמות גדולה של DNA מכמות קטנה באמצעות אנזים שנקרא DNA פולימרז. לשיטה קוראים PCR (http://he.wikipedia.org/wiki/PCR). בשנות התשעים הטכנולוגיה שוכללה כשהוסיפו לה צבע פלורסנטי שאיפשר מעקב אחרי הראקציה תוך כדי התרחשותה, ולכן קוראים לשיטה הזאת real-time PCR(http://he.wikipedia.org/wiki/RT-PCR) ובכך איפשרו כימות מאוד מדוייק של RNA ו DNA בזול ומהר. היום המכירות של real-time PCR הן בערך 6 מליארד דולר בשנה, עם קצב גידול של 15-20% בשנה.
לשיטה הזאת יש בעייה, בגלל שהתהליך כרוך בהשוואה של תגובות שרשרת, היעילות של תגובות השרשרת המושוות חייבת להיות דומה מאוד. כמעט כל הבדל ביעילויות יגרום לשגיאה בכימות. הכלים שפיתחתי מאפשרים לזהות אילו דגימות עונות לדרישה של דמיון יעילויות ואילו לא.
העבודה הזאת הוצגה בכנסים (באחד מהם אפילו זכיתי עליה בפרס :), ופורסמה בשני מאמרים. דרך אגב, אחרי שהמאמרים התפרסמו הסתבר לי שאפשר לשפר את השיטה באופן משמעותי מאוד והמשכתי לעבוד על כך עם עוד קולגה מגרמניה. רשמנו על החלקים שלא חשפתי בקשת פטנט תקדימית (provisional patent application), בדרך עלינו לגמר תחרות היזמות של הטכניון (ולא זכינו בכלום :( , החממה בכינרות אימצה אותנו, הגשנו בקשה למדען הראשי, ואם הכל יתגלגל כמו שצריך אז עוד שלושה שבועות נקבל מענק להקים את החברה.
כרגע מעוניינים לבדוק את המוצר שלנו אחת משלוש חברות התרופות הגדולות בעולם, חברת הזרעים הגדולה בעולם, פרוייקט של האיחוד האירופאי (שמערב כ 400 מעבדות), חברת תרופות שבדית, חברת דיאגנוסטיקה שבדית, ועוד כמה מעבדות דיאגנוסטיקה מובילות וחברות בישראל.
אני מקווה שהמייזם הזה יתרומם, כי אני כבר שנה וחצי מחפש עבודה ורק לאחרונה הצלחתי למצוא סוף סוף משרה חלקית (הוראת קורס בתחום ההתמחות שלי בוייצמן).
|
|