|
||||
|
||||
מי שהחל בשיווק אגרסיבי של מוצרי אלכוהול היו הצרפתים,בשנות ה50, עם פרסומות לדובונה . רק מה ,קוקה קולה היה יותר מוצלח. כבד אווז זה רוע לב בלי אגרסיביות של שיווק. |
|
||||
|
||||
ואם כבר, אז הנה ססמת השיווק של דובונה (כנראה שרבי נחמן מאומן לא המציא את הגמגום.) |
|
||||
|
||||
קוקה קולה היא גם לא משקה אלכוהולי, שמשווק ככזה שאפשר לצרוך בכל שעות היממה ובלי הקשרים חברתיים מסוימים. לכן הקישור שנעשה הוא של משקה מזיק פחות מאלכוהול. וגם סדאם חוסיין זה רוע לב, אבל את סדאם חוסיין לא דוחפים לי בפנים ואומרים לי שזה ''קול'' להכניס אותו לגוף שלי. |
|
||||
|
||||
לפחות את ההערה השנייה שלך זה בדיוק מה שניסו לעשות במשך שנים :-) . הטענה שלי היא משהו בנוסח שאמר פעם פרופ' הרסגור על התבטאותו של דה גול : חברים שלי אמרו לי (הרסגור) לא להעלב, כי מה שהוא אמר זה מה שהוא היה רוצה שהצרפתים יהיו, "אליטיסטים שתלטנים ובטוחים בעצמם". צרפת רוצה להיות בריון כמו ארה"ב של אמריקה, עם מסורת של נצחונות כמו אנגליה. במציאות היא שולחת את חבורת הפושעים של הלגיון הצרפתי להרביץ לשיכור של השכונה מאפריקה (סליחה על האנלוגיה הוולגרית). ועל נצחונותיה המפוארים? נו, נגיד. |
|
||||
|
||||
סליחה מכובדי, אבל מה הקשר בין ההודעה שלך למה שמישהו בדיון הזה אמר? |
|
||||
|
||||
השאלה היא לא על נחמדותם או אי-נחמדותם של עמים. גם האוזבקים או הסנגלים או הפרויאנים או האנגלים היו שמחים לדחוף את המוצרים שלהם בכל חור. העניין הוא החדירה של מוצרים לא בריאים בעליל לרשימת המכולת היום-יומית, כאשר בעוד כוס משקה אלכוהולי כנראה מזיקה יותר מכוס קולה, מעטות המשפחות שמחזיקות במקרר אריזת שישיות של אבסינת'. |
|
||||
|
||||
אבל רק מהסיבה שטרם מצאתי אבסנט' האריזת שישיה. |
|
||||
|
||||
גם מהסיבה שאי אפשר למצוא אבסינת אמיתי בישראל, זה עם לענה. (ואם קיים, הביאוהו לכאן). |
|
||||
|
||||
אני חושב שיש איסור על האמיתי עם הלענה בגלל שהוא גורם להזיות , בדיוק כמו המקורי מהציור של רנואר (רנואר? לא בטוח). מישהו דרך אגב יודע להסביר את הטקס המוזר שבו מדליקים את האבסינת' לפני ששותים אותו? |
|
||||
|
||||
אופס. דגה צייר את האישה שותה אבסינת' ולא רנואר. |
|
||||
|
||||
אכן אדגר דגה. |
|
||||
|
||||
כמדומני זה הופך את זה לפחות מר ומגעיל. אבסינת אמיתי דופק את המוח, ולכן כמדומני הוא נאסר לשיווק במדינות רבות. |
|
||||
|
||||
דופק את המוח זה מינוח מדעי ? את אולי מכירה מחקר על השפעות הט'ורגין על מערכת העצבים המרכזית (להבדיל מאלכוהול שסתם מוחק אותה) ? |
|
||||
|
||||
אני לא מכירה מחקרים. בין השאר מפני שמעולם לא חיפשתי. דופק את המוח הכוונה שזה גורם הרבה יותר נזק מאלכוהול רגיל, וזה גרם ללא מעט מקרי מוות בקרב זונות, קבצנים, אמנים מתוסכלים ושאר אנשי שוליים במאה ה-19. |
|
||||
|
||||
אין איסור על ט'ורגין, החומר הפעיל באבסנט', לפחות לא בפקודת הסמים. האבסנט' שאני מחזיק הוא באמת יבוא אישי מחו''ל, אבל שמעתי שבמקומות של יודעי ח''ן בת''א מוכרים גם אותו (ניסיתי לברר איפה, קיבלתי תשובות מעורפלות, כאילו הקונים החלו לשתות עוד בטרם הגיעו הביתה). |
|
||||
|
||||
כמדומני האבסינת של ימינו לא מיוצר בדיוק מאותו חומר של האבסינת מהמאה ה-19. זה שזה לא אסור בפקודת הסמים, לא אומר שזה לא ממכר/מזיק. והנה כתבה בהארץ על סמים לא מוכרים (נכון ללפני כמה שנים), ממסטלים רצח ודופקים את הגוף, אבל חוקיים כי לא אסרו אותם. ואת הרשות למלחמה בסמים מעניין רק מה חוקי. |
|
||||
|
||||
כשביקרתי בצ'כיה הם התגאו בכך שהם מייצרים את האבסנט' בדיוק באותה צורה ושהם אחת משתי מדינות בהן המשקה עדיין חוקי (מה שהתגלה כלא נכון, יש עוד כמה שמתירות). כל קשר בין פקודת הסמים לחומרים מזיקים הוא מקרי בהחלט, ההתיחסות שלי שם היתה רק לגבי החוקיות שלו. חלק מהחומרים בכתבה מזיקים, חלק לא. בכלל העיתונות לא מהווה מקור טוב לאינפורמציה בנושא. |
|
||||
|
||||
הקטלניות של האבסינת בזמנים עברו נבעה מכמות מסוימת של עופרת שעורבבה, השד יודע איך, במשקה. השתיינים סבלו מהרעלת עופרת. |
|
||||
|
||||
היו מערבבים עופרת בלחם, על מנת שלחם שחור יראה לבן. אני יכולה לראות איך מכניסים עופרת גם לאבסינת. |
|
||||
|
||||
בטוח שהכוונה היא ללחם? לחם שאוכלים? באתרים אלקטרוניים מופיעה המילה "לחם", בהקשר של הלחמת חומרים. |
|
||||
|
||||
הצינורות במזקקות המשקאות האלכוהוליים היו עשויים עופרת, או שהכילו עופרת בשילוב חומרים אחרים, ומשקעים ממנה התערבבו עם המשקאות. |
|
||||
|
||||
נכון, נזכרתי בטענה שתושבי רומא התחפפו לרב בגלל צנרת העופרת שהובילה מי שתיה. |
|
||||
|
||||
נו בחייך. הפרנקים שאתה מכיר הם כנראה בני דת משה או דת מוחמד :-). נתוני צריכת היין בצרפת היו כ-60 ליטר לנפש לשנה (180 פחיות קולה) . הגרמנים שותים הרבה מעבר ל 100 ליטר בירה בשנה. אפילו אני לא שותה כל כך הרבה קולה בשנה. |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |