|
||||
|
||||
ברזל יש בטופו, בעדשים, בקטניות, בתרד, בכרוב, בפטרוזיליה, בנבטים, בדלעת והרשימה עוד ארוכה. אומגה 3 הכי כדאי לצרוך מזרעי פשתן (flax בלעז) טחונים למרות שיש גם בכל מיני שקדים ואגוזים ובעוד מקומות. בריאותית זה עדיף על אכילת דגים שיחד עם האומגה 3 מכניסים לגוף גם כל מני רעלים. B12 מייצרים לבד או משלימים ממזונות מועשרים ומטבליות. מי שהוא טבעוני מלידה או מגיל צעיר בדרך כלל לא צריך השלמת B12 כי הגוף מייצר לעצמו את הויטמין בכמות הדרושה, אבל מי שאכל בשר שנים והפסיק צריך לעתים קרובות להשלים B12. לפעמים מספיקים מזונות מועשרים (חלב סויה, דגני בוקר) ולפעמים עדיף לקחת טבלית אלף מיקרוגרם B12 שמניחים מתחת ללשון פעם בשבוע. סטטיסטית בערך שליש מהציבור סובל ממחסור ב-B12 כך שזו לא בעיה רק של צמחונים. אנשים פשוט לא יודעים שחסר להם הויטמין כי קופות החולים לא מאשרות בדיקת B12 באותה קלות שמאשרים בדיקות דם אחרות. |
|
||||
|
||||
א. האם יש שם מספיק ברזל, והאם מספיק ממנו נספג בגוף? ב. אילו רעלים מכניסים דגים לגוף? ג. כיצד הגוף מייצר לעצמו B12 אצל מי שהוא טבעוני מלידה? ד. מנין לך? |
|
||||
|
||||
א. כן וכן. ב. בעיקר כספית (http://www.nal.usda.gov/fsrio/topics/tpmercury.htm) אבל לא רק. ג. B12 מיוצר, תמיד, על ידי חיידקים. גם במעי האדם יש חיידקים שמייצרים B12, אבל אכילת בשר מדכאת עם הזמן את פעילותם. ד. ידע כללי - חמישים לירות. |
|
||||
|
||||
ג. נכון, במעי האדם יש חיידקים שמייצרים B12, אבל עד כמה שאני יודע, הם מייצרים זאת במעיים, שם אין קליטה של B12 ע"י הגוף. |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |