בתשובה לרון בן-יעקב, 01/08/05 6:22
סיום והתחלה, התחלה וסיום 320993
נו, אם נמשיך בלהטטנות מילולית זו, אולי גם נגיע ל'מזרח תיכון חדש' וכלה בשאר קרקסנות-של-נייר במאבק על חיפוש נראטיב שיאיר את הפרו-כריסט ‏1 באור חיובי יותר, משמע שלאחר בדק בית מילולי לשיטת mutatis mutandis הכל יהיה בסדר.
רוצה לומר: פתרון הבעיות לא ישתפר אם כל מיני יחצ"נים יגדירו מילולית מחדש את 'המשימות' העיראקיות שבמקורן מעוניינות לרבע את המעגל (או להיפך).

שתי ברירות עומדות כרגע בפני הממשל:

1. ביצוע נסיגה מעיראק, תוך השארת המשטר שם לבובה פרו-אמריקאית (מודל חוסיין-ג'וניור בירדן), שפירושו התרכזות במאמצים דיפלומטיים לפיהם מדינות ערביות מתונות יבצעו מאבק חורמה בטרוריסטים הצומחים בשטחן, בהתאם למתודות הערכיות הנהוגות בתחומיהן. הימור פרטי שלי: נסיגה מסוג זה תאיץ את התפשטות הטרור לאירופה.

2. הישארות פיסית בעיראק ודרישה אמריקאית חד משמעית (שתבוצע כמובן בדרכי נועם ובעזרת דיפלומטיית-הדיפלודוקוס) ממדינות אירופאיות שונות לקחת חלק נוסף במטלה זו. הימור פרטי נוסף: רוב המדינות האירופאיות יסרבו בשלב זה להעמיק את אחיזתן בממלכת בבל המבולבלת, אולם יעורבו בהמשך בכל צורה אפשרית במתרחש שם. דבר זה יתרחש לאחר שמדינות אלו יפנימו את האימרה self fulfilling prophecy המתקיימת בשלב זה בתחומי עיראק – היינו שהסיבה השנוייה במחלוקת ליציאה למלחמה בעיראק, הופכת בהמשך לעובדה-מוגמרת שמקיימת את הגיון היציאה למלחמה לשיטת האמריקאים.

_______________

1 יש להבין ככינוי חיבה, שכן המערב כולו מצוי בסופו של דבר במחנה האמריקאי, גם אם יש כאלה השוללים זאת.
אז זהו, שעכשיו הוא כבר לא 321784
חזרנו לנקודת ההתחלה. שלא לדבר על זה שבעצם זו היתה תקוות שוא לראות בשנוי כ"משקף את האבולוציה בחשיבה של בוש עצמו" (עם דגש על עובדת החשיבה לכשעצמה).

ולמתעצלים: "הנשיא בוש השתמש במשפט 'מלחמה בטרור' חמש פעמים בנאום...הוא אמר 'שלא יהיה לכם ספק, אנחנו במלחמה'."

ירצו יאכלו, לא ירצו גם יאכלו 321863
אינני מבין את הבעייה לאשורה, שכן זוהי מלחמה שהתחילה מסיבה אחת (נפט) וממשיכה להתקיים בגלל סיבה אחרת (טרור ואיום על משטר הבובות), וזהו כל הקונץ בעניין, ללא שום קשר להתבטאויותיו של איש-הצדק לשיטתו – וגם זהו הדבר שכולם הזהירו מפניו (כולל עבדך הנאמן בשורת מאמרים שכתב בנדון).

עכשיו כבר מאוחר מדיי, ואין שום אפשרות של לסיים עניין זה בכבוד, שכן האמריקאים עשו כמעט את כל הטעויות האפשריות להבנתי ב'מבצע עיראק', שהראשונה שבהן היה הצורך להשוותו ל'מבצע גרמניה' בשנת 45.
גרוע מכך: לא רק האמריקאים מעורבים עד צוואר במתרחש שם, אלא בסופו של דבר המערב בכללותו, מי יותר מי פחות (ומצידי מי בכלל לא). השחקנים המרכזיים, מכל מקום, מצאו את מה שחיפשו: הטרוריזם הדתי והטראנס-לאומי מצא את 'השטן הגדול' לשיטתו, והאמריקאים מצאו את המלחמה נגד הטרור שהופסקה באפגניסטן, והתחדשה בעיראק.

איך יוצאים מזה? לא יוצאים מזה בשלב זה; פשוט אי אפשר. כל מה שאפשר לעשות זה לשפר את המאבק על הנראטיב שפירושו המאבק על המוראל, ולשאוף לאופציה השנייה בתגובתי הקודמת – לפחות מבחינת האמריקאים. הסיפור הזה הולך להימשך עוד הרבה זמן לדעתי, הרבה מאוד זמן.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים