|
באשר לרגשות ההמון המריע לפני הגרדומים, במקומך לא הייתי מודאג, טבעם של הרגשות הוא שהם מתלהטים, הדם מתחמם (ולא לטובה) עם קריאת המקרים הספציפיים, ובכל זאת אין איש (או אייל, אני מקווה) התומך בעונשים דרקוניים ("אם היה זה אפשרי הייתי נותן עונש מוות לכל פשע"), כשחושבים על קונטקסט רחב יותר (כמו מקרה שוקי בסו שרצח את אביו המתעלל) עשויה להיות סימפטיה כלשהי לפושע, ובכלל, רגשות הלינץ' שאתה נסער מהם הם אפיזודה קריאתית מודגשת בעיקרם.
בנוסף, נראה לי שהחרדה האמיתית בארץ נובעת מההרגשה שהפשע כבר לא עושה לנו חשבון. זה מתלווה להרגשה של התרופפות הנורמות הכלליות, בפוליטיקה וחברה. התוספת של פשעים מסוג שאיננו רגילים לקרוא ולשמוע עליהם (נסיונות חיסול בלב אוכלוסיה תמימה, רציחות שלא על בסיס התלהטות יצרים רגעית - שגם הן נוראיות אבל שגרתיות יותר) פשוט מגדישה את הסאה.
ושוב נשאלת השאלה, מה מטרתם של מתקני ענישה/שיקום? עד כמה הם מתקדמים לשיקום אם בכלל? באיזו מידה בידוד מהחברה ושיקום בתנאים לא אמיתיים מסייעים בקליטה מחדש? איזה עבודה פסיכולוגית נעשית על האסירים, ואיזו הערכה נעשית טרם שחרורם? אלו שיטות אלטרנטיביות יש ובמי הן עשויות לגעת?
|
|