בתשובה לערן בילינסקי, 30/07/01 10:35
סקופ: נמצא "הפתרון" 30202
כאן אולי אתה מסיע לי בויכוח שלי אתך.
האם בכלל כשמתעסקים בפוליטיקה אפשר להיות אובייקטיביים כמו במדע ?
אם "גופי מחקר" שבתוך שמם נופך של מדע ואובייקטיביות אינם כאלה, איך נהיה אנו הקטנים כאן כאלה ?
ומה שספרת על פרס ובניית "מנגנוני המחקר", נשמע לי מאד הגיוני.
סקופ: מתחילים למצא "הפתרון" 30205
נכון, חלק גדול מהמחקר לטעמי נמצא בשלב שתומס קון קורא לו "קדם מדע", וכאן אני מביא מפרי הגותו של המרצה שלי לפילוסופיה, פרופ' עודד בלבן, שגם הוא עמד על כתפי ענקים (פרופ' מיכאל שטראוס), שניהם אנשי החוג לפילוסופיה באוניברסיטת חיפה. התזה, אותה הוא מביא בספרו "Politics And Ideology" היא שכן, אפשר לנהל מחקר אובייקטיבי מתוך ריחוק. איך? על ידי אימוץ "פילוסופיה של מדע חקר הפוליטיקה" שהיא חיקוי של הפילוסופיה של המדעים המדוייקים. פרטתי על כך רבות בתגובה למאמרו של יובל רבינוביץ "נסיגת האיוולת".
ואיך אנחנו הקטנים נהיה כאלה? נשתדל! בשביל זה אני מתאמץ לשכנע אותך ואנשים אחרים לקבל את הנחות היסוד שלי. מהפכה מדעית בזעיר אנפין! נתחיל בקטן ונכבוש את העולם! הי-הי-הי (צחוק מרושע!)
סקופ: מתחילים למצא "הפתרון" 30443
קשה לי לראות איך ניתן לעשות מחקר נורמטיבי-פרסקריפטיביסטי (כלומר, מחקר שקובע מה *צריך לעשות*) שהוא גם אובייקטיבי. מחקר דסקריפטיביסטי עוד אפשר לדמיין כאובייקטיבי, למרות שבד"כ הוא לא...
''צבוטותי וכותותי הלכו לים'' 30448
נכון, לכן ''נורמטיבי'' נעלם. אני לא קובע ''מה צריך לעשות'', אני מקסימום מצביע על קשרי סיבה-תוצאה צפויה. שים לב שבתגובה אחרת כבר וויתרתי על יכולת הניבוי בגלל אי-הוודאות האינהרנטית לגבי העתיד, ובכך חשפתי עצמי למתקפות פופריאניות שאיתם אאלץ להתמודד בעתיד הקרוב.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים