|
||||
|
||||
אין לי כרגע זמן להרחיב אבל הרעיון שמזון מהונדס גנטית גורם לסרטן נשמע לי ממש מגוחך. הרעיון הזה נובע מבורות, מתחרות כלכלית, משמרנות . לא ממחקר מדעי, ככל הידוע לי. |
|
||||
|
||||
טוב, ציינתי שהם אינם בדיוק מקור אמין... גם לי זה נשמע מופרך, מצד שני אינני יודע, לא חקרתי. |
|
||||
|
||||
אז זהו, שיש סברה שקטעי RNA מסוגלים לעבור את מערכת העיכול, להיכנס לתאים ולשעתק את עצמם לDNA של התא. אל תשאל אותי איך, אתה הביולוג. בכל אופן, יש לקבוצה הזו אפילו שם (ששכחתי). מישהו יודע יותר ויכול להרחיב? |
|
||||
|
||||
במערכת העיכול, אבל קטעי RNA אינם נכנסים סתם לתאים ובוודאי שאינם עוברים שעתוק הפוך. שעתוק הפוך קיים בוירוסי RNA כגון איידס. אכן, וירוסי RNA ידועים כמסרטנים. אבל מה הקשר ביניהם למזון מהונדס?ייתכן שכשהנדסו את המזון השתמשו בוירוס RNA כדי להכניס את הגן הרצוי. אני באמת לא מכיר את הטכניקות המשמשות ליצירת המזון המהונדס. בכל אופן, אני סמוך ובטוח שגם במקרה הנ"ל המזון לא יסרטן. בהזדמנות אחפש על מזון מהונדס וכיצד זה נעשה ואז אוכל לענות בצורה מדוייקת יותר ובבטחון מלא. אלא אם כן מישהו מוכן להביא לי מאמרים בנושא? |
|
||||
|
||||
הוא שהתכוונתי. החשש הוא שבאותה דרך (רטרו-וירוס) יכנסו וירוסים (אולי מזהמים בתהליך ההנדסה, אולי סתם קטעי RNA תמימים שהוכנסו לפריט המהונדס-גנטית מבלי שהחוקרים ידעו על הפעילות הנוספת שלו, אולי אפילו קטעים מהRNA המשמש לחיתוך והצמדה, לך תדע...) שיהיו עמידים ליכולות הפירוק של מערכת העיכול ויבצעו שיעתוק הפוך לתאים שיתברר כסרטני. מצטער, אין לי מאמרים לגבות את זה, הכל מהזיכרון. |
|
||||
|
||||
אם כי למיטב ידיעתי אמורים לבדוק זאת קודם על חיות מעבדה ואז על קבוצת ניסוי של בני אדם לפני שזה יאושר לשיווק. אלא אם כן לגבי מזון לא מקפידים כמו לגבי תרופות. |
|
||||
|
||||
אבל האם ייתכן שרטרו-וירוס שכזה יבוא לידי ביטוי רק אצל אדם, ואפילו לא אצל שימפנזים? בכלל, האם ניסויים על בעלי-חיים הם רק שלב ביניים לפני ניסויים על בנ-אדם או שמסתפקים בבעלי-חיים? |
|
||||
|
||||
יש וירוסים(ואני לא מתייחס רק לרטרו אלא לכולם) שיכולים לעבור בין מינים שונים, למשל השפעת. לעומת זאת ישנם וירוסים ספציפיים מאוד למין מסויים (אין לי כרגע דוגמאות). אם מדובר על מזון צמחי מהונדס, אז הסיכוי שוירוס צמחי יתקוף בעל חיים נראה לי קלוש ביותר אם לא אפס. לעניין שאלתך השניה יש המון שלבים באישור תרופות, ואני כמובן לא מכיר את כולם, אבל בגדול התרופות נבדקות לקרצינוגניות ו וטוקסיות בחיידקים, בתרביות תאים של אדם, בבעלי חיים ולבסוף על בני אדם. לא מסתפקים אף פעם בניסויים על בעלי חיים בלבד. אם התרופה עברה את שלב בעלי החיים היא נבדקת, בכמה שלבים, על בני אדם. אני מניח שרופא יוכל לענות לך ביתר פרטנות על התהליך. זהו תהליך ארוך מאוד, אשר נמשך בדרך כלל כעשר שנים, עד קבלת אישור של מנהל המזון והתרופות של ארהב. |
|
||||
|
||||
דבר אחד שכן ידוע על מזון מהונדס גנטית הוא שהוא יכול לגרום לאלרגיות רציניות ביותר. כאשר הנדסו סויה לקבלת חלבונית עשירים במתיונין (ח. אמינית די נדירה בסויה) קיבלו חלבון שהוא אלרגן חזק מאד. וכמובן, עיקר הביקורת כנגד מזון מהונדס הוא שהוא מפר את שיווי המשקל בטבע. |
|
||||
|
||||
כן, אבל אלרגיות הן פשוט מכיוון שמדובר בגוף זר שאינו מוכר לגוף האדם, ולכן הגוף דוחה אותו (זו גם הסיבה שילדים שמנעו מהם לשחק בחוץ ולהתלכלך יפתחו יותר אלרגיות - הם לא נחשפו לחומרים שונים, והגוף שלהם לא התרגל אליהם). מכאן ועד סרטן המרחק הוא אינסופי. |
|
||||
|
||||
עדיין לא הראת שמזון מהונדס אלרגני יותר מלא מהונדס. דווקא בעזרת הנדסה גנטית סביר שניתן יהיה למנוע היווצרות אלרגנים טבעיים, שממררים חיי כה רבים מאיתנו. |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |