|
פינקר כותב שמחקר אחר מחקר מגלה שהנטייה לשקר, לגנוב, לפתוח בקטטות ולהשחית רכוש היא בחלקה תורשתית 1. הוא מוסיף שרוב הפושעים המאובחנים כפסיכופטיים גילו כבר בילדותם סימני רשעות מובהקים (התעללו בחיות, התעמרו בילדים אחרים, וכו'), ושרוב המומחים כיום סבורים שלפסיכופטיה קיים מקור גנטי, אם כי לעתים ייתכן שמקורה הוא פגיעה מוחית 2.
את ההבדלים בפשיעה ובאלימות בין *חברות* אנושיות פינקר מייחס דווקא לא לגורמים גנטיים, אלא לסיבות תרבויות וסביבתיות. תושבי מדינות הדרום בארה"ב, למשל, "נהנו" בעבר מאכיפת חוק רופפת, וכלכלתם התבססה על בקר אותו ניתן לגנוב בקלות יחסית. כך נוצרה בדרום "תרבות של כבוד" (במובן של תגובות חריפות ואלימות כנגד גילויים של חוסר-כבוד), שתוצאותיה היום הן שיעור פשיעה גבוה יחסית לצפון.
בהקשר של חשיבות שלטון החוק, פינקר מספר שכמי שגדל בקנדה השלווה של שנות השישים, הוא צחק על הוריו שטענו כי המשטרה חיונית לשמירת הסדר האזרחי. "התחזיות ההפוכות שלנו עמדו למבחן בשמונה בבוקר ב- 17 באוקטובר, 1969, כשמשטרת מונטריאול פתחה בשביתה. ב- 11:20 לפנה"צ נשדד הבנק הראשון. ב- 12 בצהריים רוב החנויות בעיר התחתית נסגרו עקב ביזה. תוך מספר שעות, נהגי מוניות שרפו עד היסוד מוסך של שירות לימוזינות מתחרה, צלף הרג קצין משטרה, מתפרעים פרצו למספר מסעדות ובתי-מלון, ורופא הרג פורץ שחדר לביתו. עד סוף היום, שישה בנקים נשדדו, מאה חנויות נבזזו, 12 שריפות הוצתו, ונגרם נזק של שלושה מליון דולר לרכוש."
1 Bock & Goode, 1996; Lykken, 1995; Mealey, 1995 2 Anderson et al., 1999; Blair & Cipolotti, 2000; Lauluniere et al., 2001, Lykken, 2000
|
|