|
אבל היא עדיין זכאית לפיצוי, נכון? כלומר מהשכן ( להלן שכן 1). אולי לא מומלץ לנסוע עם שכן שההון האישי שלו לא מספיק לכסות את הוצאות התביעה. במקרה כזה סבתא של יעקב יכולה לבדוק האם שכן 1 מחזיק ביטוח שיכסה את הפגיעה, ואם לא, לעבור לשכן אחר.
היא גם יכולה (ורצוי) לדרוש לראות את הפוליסה לפני כל נסיעה. אם היא לא קוראת כל כך טוב (הקאטראקט) היא יכולה לבקש משכן אחר(להלן שכן 2) לקרוא את האותיות הקטנות של הפוליסה, ואם הוא יטעה אותה ( הוא למד קריאה עם שוברים), היא יכולה לתבוע את חברת הביטוח של שכן 2 בגלל שהוא גרם לה נזק עקב רשלנות (במקביל לתביעה שלה את שכן 1 בעקבות התאונה).אם לשכן 2 אין ביטוח נגד רשלנות משפטית, היא יכולה להכניס אותו לפשיטת רגל, יחד עם שכן 1. זה כמובן לא כדאי כל כך, כי אפילו לאחר פשיטת הרגל שכן 2 לא יוכל לכסות את הנזק שנגרם לסבתא.
אולי כדאי לפנות לשכן 3 שהוא גם בעל ראיה 6:6 וגם בעל רכוש די גדול ( הוא בעל הדירה של שכן 1), ויש לו מרשם סודי לטיפול בקאטרקטים שקיבל מסבתא שלו ( סבתא 2). הוא ימשח את עיניה של סבתא 1 במשחה ( בתשלום כמובן) וכך תרפאנה עיניה, היא תוכל לקרוא את הכתוב בפוליסה של שכן 1 ותוכל לנסוע איתו לבטח ואפילו תוכל להתריע כאשר הרמזור אדום. אם חס וחלילה שכן 3 טעה במרקחת ( עודף בלה-דונה וזרניך ) היא תתבע אותו, ואפילו ללא ביטוח רשלנות רפואית, היא תוכל לזכות בדירה של שכן 1 ולדרוש ממנו להסיע אותה חינם בתמורה לוויתור על שכר דירה.
|
|