|
בערך באותו הזמן שהוא הוקסם לדבריו מאוטומטים תאיים ומהאפשרות להסביר בעזרתם את היקום וכל השאר, גם אני התחלתי לגלות עניין בנושא, והוא אחד מתחומי העניין העקריים שלי מאז.
מה שאני יכול להגיד לכם, במלוא הצניעות, זה ככה:
1. בהחלט יכול להיות שהיקום הוא אכן רשת ענקית של אוטומטים תאיים. אני מתרשם שיותר ויותר עדויות, בעיקר בתחום האסטרופיזיקה, מצביעות על כך.
2. מאוד מאוד קשה לעשות עם זה משהו. למרות שלכאורה נראה שהישימות פה היא אינסופית, ושכל מה שאנחנו צריכים זה להתחקות אחר המנגנונים הטבעיים של היקום, מאוד קשה לפתח מערכות ופתרונות מעשיים על בסיס ה-"מדע החדש הזה". הסיבה היא מה שנקרא באנגלית emergant qualities (מושג שאני די שובר את הראש איך לתרגם אותו לעברית), של ההתנהגות הגלובלית של המערכת. כלומר למרות שאנחנו יודעים שההתנהגות הגלובלית של המערכת נובעת מהאפקטים המצטברים של ההתנהגוית הלוקליות שלה, אנחנו לא יכולים להסביר אותה במונחים של ההתנהגויות הלוקליות. בעצם, זה בקליפת אגוז, כל העניין כאן. אני גם מזדהה מאוד עם האמירה של וולפרם שאחת המכשלות היא שהתודעה שלנו היא גם כן תהליך כזה שהרבה פעמים מתקשה להבין דברים שמתרחשים באותה צורה שהוא מתרחש.
יחד עם זה, בלי שנרגיש כמעט, אנחנו מתחילים כבר ליישם את הרעיונות הללו בכל מני דברים שקשורים למערכות סמיוטיות, מערכות שיוצרות שיתוף פעולה על ידי יצירת משמעות משותפת. דוגמא נפלאה לכך היא הקוד הפתוח וכל מה שמפותח בהתאם לפילוסופיה שלו, כמו למשל הויקיפדיה.
|
|