|
החומוס הטוב אינו בקסבה של חברון אלא בג'נין אצל "אבו נוואס".
גדעון לוי, אחד מהבודדים שעדיין יכולים לנגב חומוס בג'נין מביא תיאור קולינארי מעורר תיאבון:
"גאנם הוא בעליה של החומוסייה הגדולה של ג'נין, "מסעדת אבו נוואס", כשמו של המשורר העיראקי הקלאסי אבו נוואס, שעל שמו יש רחוב בבגדאד. אבל בג'נין החומוס של עבד מפורסם יותר מהשירים של אבו נוואס. גם בחיפה ובראשון לציון נודע החומוסאי מג'נין; גאנם עורג על הימים שבהם האורחים מישראל, מקרית שמונה ועד באר שבע, גדשו את מסעדתו בשבתות, עושים את כל הדרך כדי לנגב את העיסה מעשה ידי השף שלו"
|
|