|
אני מסכים עם רוב מה שנאמר, אבל:
קיימת לפחות קרן נאמנות אחת אשר משקיעה באינדקס לפי משקלן היחסי של המניות במדד. לא אנקוב בשמה מאחר וייתכן ונוספו עוד קרנות כך שלא אעשה פרסומת.
שנית, אחת הסיבות לתשואה הנמוכה יחסית של הקרנות המנייתיות לעומת שוק המניות היא העובדה שהקרנות מחזיקות גם נכסים אחרים (בעיקר מזומנים) כדי לכסות מצבים של פדיונות גדולים מעבר ליכולת המימוש בשוק. הערכתי היא כי הקרנות המנייתיות מחזיקות 5%-10% במזומנים. נא תקן את חישוביך לפי שיקול זה. אגב, גם למשקיע המנייתי מומלץ להחזיק לפחות סכום קטן בשקלים לצורך התמודדות עם מצבים בלתי צפויים.
שלישית, באשר לדיבידנדים. בישראל בגלל חוקי המיסוי יש חסרון מס בחלוקת דיבידנדים. עם זאת, בשנים האחרונות ניכרת בפירוש תופעה בה חברות מעדיפות לחלק דיבידנדים באופן שוטף.
הנקודה האחרונה, ואולי החשובה ביותר היא כי הגרף שלך מראה שככל שתקופת ההשקעה ארוכה יותר, היתרון של השקעה במניות בולט יותר, בעיקר בגלל "החלקת" סטיית התקן של שוק המניות. ואכן, התיאוריה ממליצה שככל שהאדם צעיר יותר, ישקיע יותר במניות וככל שהוא/ היא מתבגרים, יקטינו את משקל המניות בתיק ההשקעות שלהם לטובת אפיקים סולידיים יותר.
הכותב הוא יועץ השקעות מוסמך, עם זאת, אין לראות בכתוב לעיל משום המלצה על השקעות מסויימות. על כל משקיע לבצע התאמה למצבו האישי לפני קבלת החלטות השקעה.
|
|