קשה להיות עציר 205608
הסנגורית הציבורית הארצית עו"ד ענבל רובינשטיין אמרה בשבוע שעבר: "המשטרה החליטה על דעת עצמה שהיא לא מקיימת את החוק. חלה התדרדרות תמידית בחובה לומר לעצור את זכויותיו, ובכלל זה לומר לו את זכות ההיוועצות. משטרת ישראל כנראה לא בטוחה שזה הכרחי".

על פי נתונים שהציגה עו"ד רובינשטיין, כ-‏500 איש בישראל נשלחים מדי שנה לבתי הכלא מבלי שזכו לייצוג משפטי (וזה שיפור לעומת 2000-2001, שבהן עמד מספר האנשים הללו על כ-‏1,000).

"המשטרה לא מראה לעצורים את הטפסים שהיא חייבת להראות להם, שכוללים הודעה לעצור על זכותו לסניגור ציבורי. הכספים הללו כתובים ב-‏5 שפות שונות! ולשם כך קנו פקסים לכל היחידות של המשטרה בישראל כדי שיוכלו לפקסס את בקשות העצורים לסניגוריה הציבורית בכל שעות היממה. אבל הטפסים לא מוצגים להם והמערך שלנו, שממתין דרוך ומוכן לקריאות הללו מ-‏7 בבוקר - פשוט לא מקבל אותן ... גם אם זה כבר נעשה, זה קורה רק לאחר שהעצור כבר עובר שיחזור, אחרי שעושים תהליך שלם. המשטרה גם בדרך כלל מקפידה שזה יהיה אחרי חצות, כשהכונן שלנו כבר הלך הביתה. אני נמנעת לומר פה שיש משהו זדוני - אבל יש כאן בעיה בהרגלי העבודה".

רובינשטיין סבורה שיש להטיל סנקציות משמעתיות על שוטרים שלא ימלאו אחר ההוראות ומציעה לפסול הודאות של עצורים שנגבו בלי שניתנה להם אפשרות להתייעץ.

עוד עולה מהנתונים שבעוד שבאזור המרכז כ-‏5% מהנאשמים אינם מיוצגים, בפריפריה עומד השיעור על כ-‏53% - יותר ממחצית הנאשמים.

מהמשטרה נמסר ל-Ynet בתגובה כי "במשטרה קיימות הנחיות ברורות בנושא, ועל מנת לשפר את המצב ננקטו צעדים שונים במסגרתם רועננו הנחיות ביחידות החקירה השונות בשטח. הנושא שולב בתוך הכשרות של אגף החקירות וכן מבוצעות ביקורות שוטפות בנושא. המשטרה תמשיך ותנקוט בכל הפעולות הנדרשות".


חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים