בתשובה לכליל החורש נאורי, 02/09/03 18:53
הקשישים המטופלים — מי יסעדם? 180927
מרכז המחקר והמידע של הכנסת מעריך כי מדינת ישראל אינה יכולה לוותר על העסקת עובדים זרים בתחום הסיעוד, אחרת "תעמוד לפני שוקת שבורה בטיפול בקשישים, מאחר שלא דאגה לפתרונות חלופיים". מהסקירה, שנכתבה על ידי המרכז לבקשתו של ח"כ שאול יהלום מהמפד"ל, עולה כי מצד אחד צמצמה הממשלה את אפשרויות האשפוז עבור קשישים וחולים כרוניים שזקוקים לו. מנגד, צמצמה את האישורים הניתנים להעסקת זרים.

(בגלי צה"ל שמעתי הבוקר כי בסקירה גם צויינה העובדה שישראלים מסרבים לעבוד בסיעוד קשישים בשל השעות הרבות והשכר הנמוך).

בעקבות נתונים אלו אמר ח"כ יהלום כי "הפתרון הטוב, היעיל והזול ביותר לטיפול בקשישים הדורשים סיוע של 24 שעות ביממה הוא העובדים הזרים. כל טיפול אחר לקשישים אלו הוא דמיוני. הוא ייקר את השירות פי כמה ויחייב את המדינה בהוצאות השתתפות שאינה יכולה לעמוד בהן, או בבניית מוסדות לטיפול בקשישים, שאף הם עולים ממון רב".

מ''ש 180931
ולעומת זאת, מנתונים שפרסם האגף למידע וניתוח כלכלי במשרד השיכון עולה כי מספר עובדי הבניין הישראלים עלה ב-‏2003 ב-‏12%, בעוד במספר הפועלים הזרים המועסקים בבנייה נרשמה ירידה של 38%.

שר השיכון אפי איתם מהמפד"ל אמר בתגובה לנתונים כי למרות החלטת ממשלת ישראל לעודד העסקת ישראלים בבנייה באמצעות תמיכה של 1,000 שקל לעובד, עד היום לא יושמה ההחלטה, ובכוונתו לפנות למשרד האוצר ולדרוש את יישומה.


חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים