|
ראשית למדתי רבות.
שנית היה מעניין שלישית ואלי הכי חשוב בכלל, כל מי שמייעץ באייל אינו בדרך כלל מומחה אלא מדבר מתוך ניסיונו. ואני כאשר כתבתי כתבתי מניסיוני ולא מתוך לימוד מעמיק של הנושא. כמובן שניסיוני התחיל בשל היעוץ שקיבלתי מהרופא הסיני שלי. יתכן וכוונתו בנושא הקמח לחם היא כי הבעיה פה אינה בחיטה שממנה עושים קמח אלא בחומרי אפיה שונים שניכנסים לשם כמו שמרים, לא יודע לא שאלתי. ויתכן שהוא עוד אחד שחושב שהוא יודע ואינו יודע.
אני יודע שבמקרה שלי זה שינה .
בכל מקרה השאלה הנשאלת היא לא רק לגבי הקמח, ישנם דברים אחרים שכתבתי, כמו למשל אי שתיית משקאות קלים בגלל החומרים שיש בהם כנ''ל קפה ודברים דומים כמו מתוקים לסוגיהם השונים.
אכן יש הבדל גדול בין הרפואה הסינית לבין המערבית ואם זאת שדבריהם אינן מבוססים על מעבדות שגם אני סומך עליהן יותר, עדיין אוכלוסית המערב (ארה''ב) גודלת בשנים אחרונות מבחינת משקל. ואילו האוכלוסיה הסינים תאינלנדית ושאר עמים שחיים שם נשארים רזים גם במקומות בהם אין רעב.
אגב אם אני לא טועה סולת היא לא חיטה אלא שעורה. ואולי פה ההבדל. ואלי מה שחשוב כמו שציינתי קודם הוא החלק שבו המוצר מעובד ונאכל והחומרים שבו.
שוב אני רק מציין אני לא מקצוען בנושא אלא מתייחס למה שנישאלתי מבלי להצהיר שלמדתי בנושא, ואני מאמין שמי שיעצתי לו יודע כי אני לא מדבר בתור מומחה למזון זה או אחר. למעשה אחד המזונות היחידית שאני כן יודע עליהם דבר או שניים הוא הצבר שנחשב בריא מאוד ומועיל לחולי סכרת. (בעיקר ענפי הצבר. ) וזאת בשל מספר לא קטן של מחקרים שקראתי בנושא.
|
|