|
א. אינשטיין יכול לומר מה שהוא רוצה על משפט ומשפט צבאי. לא ידוע לי שהוא היה מעורב אי פעם במשפט צבאי או שעבר הכשרה משפטית פרט להיותו רשם במשרד הפטנטים השוויצרי.
ב. אני חושב שאתה מבלבל בין הדין המשמעתי בצה"ל לבין הפרקליטות הצבאית. הדין המשמעתי מתנהל על ידי כלל קציני צה"ל שהוסמכו, בין השאר, לשפוט על פי כללי הדמ"ש (דין משמעתי), שהוא תת-קבוצה של החש"צ (חוק שיפוט צבאי). הפרקליטות הצבאית מבצעת מעקב אחרי הנירת המשפטית שמגיעה אליה מהיחידות ובמקרים מסויימים מחזירה אותה לתיקון ביחידה, בשל פגמים שנפלו בה, במידה והדבר עולה מהחומר שמגיע לידה.
ג. הפרקליטות הצבאית, לפי התרשמותי, היא גוף מקצועי למדי, במסגרתו מתנהלים משפטים על פי החש"צ, שמסתמך גם על הסד"פ (סדר דין פלילי - המשפט האזרחי) במידת הצורך. מהכרותי עם אנשי הפרקליטות הצבאית ושיחות סלון עימם נראה לי שהם עושים עבודתם נאמנה ובמקצועיות רבה.
ד. אם נחזור למקרה שלפנינו, אתה כתבת בתחילת הפתיל: "האם "חריגה מסמכות" משמעה שמותר לדחוף לבחור בקבוק בתחת, אלא שאין זה מסמכותו של המג"ד?". אבל לא טרחת לברר על איזה מעשה מואשם סא"ל שגיא על ידי התביעה הצבאית בחריגה מסמכות. בהחלט סביר שעל סעיף זה הוא הואשם בגלל מעשה אחר, ולא בגלל עניין הבקבוק.
|
|