בתשובה לדב אנשלוביץ, 28/02/21 10:22
מענטש טראַכט און גאָט לאַכט 733630
הגרף של אחוז הח"ק החדשים מעל גיל 60 מראה ירידה עקבית ודי ליניארית של 5% בשבוע מאז אמצע ינואר - אז היה סביב 75% והיום כנראה למטה מ- 50%
מענטש טראַכט און גאָט לאַכט 733643
למה "כנראה למטה מ 50 אחוז"? בדיוק 55.67 אחוז. אני התחלתי לתעד את מספר החולים קשה מעל גיל 60 לפני שבועיים ומאז הייתה ירידה של כשבעה אחוז, כלומר כ 3.5 אחוז בשבוע. אולי הנתון הזה מלמד משהו, אבל כל עוד אין פרסום של מספר המחוסנים בקרב החולים קשה החדשים קשה להבין מה קורה, או יותר נכון קשה להבין למה מה שקורה, קורה. כרגע המצב מבחינת שינוי מספר החולים קשה והמאושפזים הוא לא משהו. נראה את המספרים של הערב שאמורים להתפרסם ממש ברגעים אלה, ואולי נתעודד קצת.
מענטש טראַכט און גאָט לאַכט 733652
בחדשות 12 הערב דווח שבכל בתי החולים יש מאושפזים בודדים שקיבלו 2 חיסונים.
מענטש טראַכט און גאָט לאַכט 733654
אם זה המצב הרי צריך *לבטל מייד* את כל הסגרים.

שהרי:

1) מי שנימנע מחיסון לא יכול לבוא בטענות על כך שהדביקו אותו,

2) לגבי אילו שמנועים מלקהל חיסון או שידוע להם שמערכת החיסון שלהם על הפנים, זו בעיה שלהם בלבד, יתכבדו ויסתגרו בביתם.
מענטש טראַכט און גאָט לאַכט 733657
מזכיר לי את הסיפור מילקוט הכזבים על ההוא שמתפאר בכך שהוא רץ ''מחדר האוכל עד הרפת בלהקיף את המחרשה והאבן הגדולה. . . מהר מאד''
מענטש טראַכט און גאָט לאַכט 733658
במהדורה עברו את בתי החולים אחד אחד וציינו כמה מאושפזים יש בו ומהם כמה קיבלו חיסון אחד וכמה קיבלו שניים. אני לא זוכר את הפרטים , אבל מספר המחוסנים באופן מלא היה בין 0 ל-‏3 בכל אחד מהם.
מענטש טראַכט און גאָט לאַכט 733660
מצאתי
יש אכן סיכום של 7 בתי חולים. יש בהם 84 חולים קשה. מתוכם 4 אחרי חיסון שני. כלומר כמעט חמישה אחוז מחוסנים פעם שנייה.
הכתבה מוכיחה שאין בעיה לקבל את הנתונים האלה, וחבל שמשרד הבריאות לא טורח לספר לנו מה נתוני המחוסנים בקרב כל החולים קשה בארץ שמספרם קרוב ל 800.
מענטש טראַכט און גאָט לאַכט 733662
תודה.
אחת הפעמים הבודדות שהתקשורת מביאה נתונים מעניינים כהוויתם, אבל כאן הם לא דייקו. הנתונים הם מ 8 בתי חולים- הקריין הקריא 7 מתוכם (בלי איכילוב) ובשקופיות היו גם 7 (בלי קפלן)
בסך הכל 92 ח"ק מהם 7 אחרי חיסון ראשון ו 7 אחרי חיסון שני (3 מהם באיכילוב). האוכלוסיה שפוקדת את איכילוב (3 מ 8 ח"ק היו אחרי חיסון שני) היא מן הסתם מבוגרת בהרבה מהאוכלוסיה שפוקדת את שערי צדק (2 מ 30).
ואם היו בודקים מי אושפז לפחות 10 ימים אחרי חיסון שני התמונה עוד היתה משתפרת‏1.

_______________
1 באופן אוטומטי, כי האחד כלול בתוך השני.
מענטש טראַכט און גאָט לאַכט 733659
אני כתבתי על הח''ק החדשים, לא על כלל הח''ק. זה אינדיקטור שמקדים בשבוע-שבועיים את מס' הח''ק.
מדובר על ממוצע נע, על פני שבוע, של מספר הח''ק החדשים (כלומר, שהתווספו באותו יום) בכל קבוצת גיל.
מענטש טראַכט און גאָט לאַכט 733661
הטבלה היחידה שאני מכיר שיש בה חלוקת לגילים היא זו שב"לוח הבקרה" ובה מספר החולים קשה הכולל היומי. יש לך מקור אחר של חלוקה לגילים?
מענטש טראַכט און גאָט לאַכט 733663
בדו"ח היומי שמתפרסם כאן:

מענטש טראַכט און גאָט לאַכט 733665
זה נמצא תחת "דו"חות להורדה".

למשל, הדו"ח של היום:
התפלגות גילאי הח"ק החדשים מופיעה בעמ' 5
מענטש טראַכט און גאָט לאַכט 733667
תקפנו פה לא מעט את משהב''ר בכלל וגם את הדיווחים שלו בפרט. הרבה פעמים הם הרויחו את הביקורת ביושר. ולכן כאשר הם עושים עבודה טובה באמת (הן מבחינת איכות הצגת התוכן והן מבחינת השקיפות) חייבים לציין זאת לשבח.
אם מותר לבקש עוד בקשה אחת, אבקש גם להציג פילוגים מגזריים (ערבים, חרדים). יש הרבה פרסומים כאלו ולא קרה כלום. אאל''ט, מקור הפרסומים הוא בחומר שנאסף ע''י המל''ל שנהיו בצוק העתים מומחים למגיפות. משהב''ר אינו סניף של משרד ההסברה הציוני. אם יש מגזרים ש''בוחרים'' להתחרות על תואר ה''מגזר המזיק ביותר'', אין זה תפקידו של משהב''ר לכסות עליהם. לעומת זאת סיבת הקיום של הדיווח של משהב''ר קשורה בשקיפות ואמינות.
אפשר לראות מה קרה בארה''ב, כאשר פאוצ'י והגברת עם הצעיפים נאלצו לחלוק את הבמה עם טראמפ. למרות שהם נמנעו מלגבות את השקרים ודברי ההבל של טראמפ, ברגע שהציבור הבין שהם לא חופשיים לומר את מה שהם יודעים, תשומת הלב עברה למומחים מקצועיים שגייסו רשתות התקשורת. אם אתה רוצה לשלוט על דברור המידע אתה לא יכול לספק חצי אמת.
מענטש טראַכט און גאָט לאַכט 733672
תודה רבה! אוצר בלום של מידע!
בדו"ח של היום כבר כעמוד הראשון אני למד שיש שלל מחקרים מחו"ל וגם מחקר רציני של קופ"ח כללית מהארץ, שמראים שהזן הבריטי, שעל פי הדו"ח הפך זה מכבר לדומיננטי בישראל, הוא לא רק מידבק יותר אלא בעליל מגביר את הסיכון לתחלואה קשה ואשפוז. עד עכשיו זה לא היה ברור, אבל עכשיו אין ספק.
לפיכך הירידה המתונה באשפוזים ובתחלואה קשה בארץ היא תוצאה של משיכת חבל בין (הסגר ו) החיסונים לבין התחלואה הקשה יותר שגורם הזן הבריטי.

בעמוד השני אני רואה ששיעור הבדיקות החיוביות (כנראה ממוצע נע שבעה ימים) עדיין ממשיך בירידה הרצופה מתחילת פברואר, כך שעדיין לא צריך להבהל מבלימת הירידה במספר המקרים החדשים (R חזר ל 1.0)

בעמוד 5 אני רואה את הירידה המרשימה בחלקם של בני ה 60+ מבין הח"ק החדשים (אם המקרא נכון אז הנתון האחרון הוא מלפני 3 שבועות) - מ 75% בתחילת ינואר ל 58% בתחילת פברואר. את החלק שהתפנה תפסו בני 20-39 שכמעט שלשו את חלקם בח"ק החדשים תוך חודש מפחות מ 5% ליותר מ 12%. שיעור הח"ק בני 0-19 נותר זניח על אף שבתקופה הנ"ל לא היו מחוסנים כלל, ולמרות שחלקם במקרים החדשים הוא בסביבות 40%.
מענטש טראַכט און גאָט לאַכט 733674
כן, אני מסכים עם המסקנות. חשבתי להפנות את תשומת ליבם של המחברים לגרף הבלתי מתעדכן בעמ' 5, אבל אין לי מושג איך ליצור קשר עם "מרכז המידע והידע הלאומי למערכה בקורונה".
מענטש טראַכט און גאָט לאַכט 733682
גם הגל השני וגם הגל השלישי אצלנו החלו בעליה אצל הערבים, והנה זה שוב קורה. העליה נבלמה בפעם הקודמת בין השאר בגלל סיום עונת החתונות, ואולי עונת החתונות חזרה שם?
מענטש טראַכט און גאָט לאַכט 733689
אז מניין לקחת פחות מ 50 אחוז? איני רואה זאת גם כאן.
מענטש טראַכט און גאָט לאַכט 733695
לכן כתבתי "כנראה למטה מ- 50%", תחת ההנחה שהמגמה הליניארית תמשך עד תחילת ההשפעה של ההקלות בסגר. כשהנתונים החסרים לחודש פברואר יפורסמו, נוכל לראות אם אכן כך הדבר. בכל מקרה, ברור שכרגע אחוז הח"ק מתחת לגיל 60 יורד רק מפני שאחוז הח"ק החדשים מתחת לגיל 60 נמוך ממנו.

חזרה לעמוד הראשי

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים