|
||||
|
||||
אני לא יודע מי זה שוקי גלילי, אבל זה נכון. ועם הטחינה המצב עוד יותר מעניין: לדעתי חומרי השימור משביחים את טעמה. |
|
||||
|
||||
דווקא מנסיוני טחינה ביתית משתמרת מספר ימים במקרר, אבל במיכל אטום. |
|
||||
|
||||
משונה, הטחינה שאני מכין מקבלת טעם מריר מהר מאד. |
|
||||
|
||||
שמת הרבה לימון מלח ושום כדי להרתיע את החיידקים? :) |
|
||||
|
||||
לא יודע אם הרבה אבל כן, אני שם את שני אלה. אולי הכלי האטום שלי לא אטום מספיק או שהוא לא מלא מספיק, כך שהאויר הכלוא מאפשר חמצון של כל מיני רכיבים או שיש בו מספיק חיידקים לבצע בטחינה את זממם. אנחנו מדברים על טחינה משומשום מלא, כן? |
|
||||
|
||||
כן. אני אעשה ניסוי מבוקר ואדווח. |
|
||||
|
||||
נהדר, תודה. |
|
||||
|
||||
מהלך הניסוי: הכנתי טחינה בבית1 במוצאי יום כיפור(שבת), ואז גם אכלתי חלק ממנה, והשארתי אותה במקרר, אטומה בניילון נצמד. הטחינה שהוכנה לא היתה נוזלית, אלא יותר לכיוון הצמיגי. מאז הקפדתי גם כל ערב לפתוח את הכיסוי פעם אחת לפחות + טעימה. ואז לאטום מחדש. היום בערב (שלישי) - פתיחה אחרונה וחיסול שארית הטחינה עם פרוסת לחם. תוצאות: עד סיום הניסוי, הטחינה שמרה על טעמה, גם אם היא קצת התמצקה והיא כמובן קצת פחות טרייה מטחינה שהוכנה זה עתה. לא הרגשתי מרירות, וודאי שלא טעם מקולקל. 1 כארבע כפות גדושות טחינה מלאה, בין חצי ללימון שלם, מים קצת יותר מהלימון. לאחר הערבוב, מלח + 2 שיני שום כתושות. |
|
||||
|
||||
תודה רבה. אנסה לשחזר את הניסוי ואדווח. |
|
||||
|
||||
מי קרח במקום מים רגילים יתנו תוצאה טובה יותר, אין לי מושג לגבי אורך החיים של הטחינה במקרר כי היא תמיד נגמרת באותו היום. |
חזרה לעמוד הראשי |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |