|
||||
|
||||
עדשים. ירוקות, אדומות או שחורות. קחי, תשרי במים רותחים, לכי לרבע שעה לכתוב תגובות באייל או לחילופין, תחתכי בינתיים את יתר הירקות שנכנסים לתבשיל. עברה רבע שעה? זהו. אפשר להכניס לסיר. 20 דקות נוספות? זהו. מוכן. הנה יש לך קטניות. |
|
||||
|
||||
וקינואה! 20% לפחות חלבון ומכיל את כל חומצות האמינו החיוניות כמו בשר, ועוד נראה ומרגיש כמו פתיתים. |
|
||||
|
||||
קינואה לא זול. |
|
||||
|
||||
מארק ביטמן כותב שלא קל לשנות את התמכרות לכאורה לבשר, ויום העצמאות האמריקאי הוא לא היום המתאים להתחיל. לסיסמאות שמקדמות צריכת בשר ופרוטאינים מבע"ח הצטרפו ב- 2003 אונ' ג'ון הופקינס וקולמביה במסע שמטרתו הקטנת צריכת הבשר. בארה"ב לבדה שוחטים כ-10 מליארד חיות לבשר (מלבד צאן ובקר לחלב ודגים), הצורכים חלק מכבד מגידולי התירס והסויה כדי לספק את הפרוטאינים בהם אנו חושקים, אך איננו נזקקים להם באותה מידה (התעשייה גם מהווה כר לגידולי בר של שחיתות וניצול לרעה של חיות, הסביבה, ועובדי חקלאות). מסתבר שכנראה כדי להקטין את התאווה לבשר לא מספיק להילחם בחוש הטעם אוממי בפה. הקיבה והמעיים מתאווים גם לאוכל עשיר באוממי, ללא קשר לטעמו. |
|
||||
|
||||
אני חושבת שאומאמי זה בלוף, לא נתקלתי בו. |
חזרה לעמוד הראשי |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |