|
בכל המאמר הארוך שאני מתרגמת לא עלה מושג שנקרא "זמנות חלבון", אף שמדובר במאמר על זמינויות של חומרים רבים אחרים. בגיגול אפשר לראות שהמושג נמצא בעיקר בפי הבודי בילדרס (שאגב, לא מעט מהם טבעוניים). נראה שאחוז החלבון הגבוה ביותר נמצא דווקא באצות ים, ובסויה יש "חלבון מלא" מהסוג שיש בבשר. נשמע לי שמה שכתבת הם סיפורי סבתא, אבל ליתר בטחון אשאל את המומחית התזונאית שעורכת את המאמר.
בכל אופן הערה: בכל המאמרים ובכל המקומות תמיד מומלץ להנביט את הקטניות (גם את הדגנים) או לפחות להשרות אותם, זאת לא מעשייה, זה באמת משפר את הערכים התזונתיים שלהם, וגם יותר טעים.
|
|