|
||||
|
||||
המחיר לא נשמע לי הגיוני כלל, האם יש לך סימוכין לנושא ? |
|
||||
|
||||
גם אם הם היו מוכרים חול, אני לא מאמין שהעלות שלהם לכל ארוחה, בשקלול כל ההוצאות מסביב, היה כזה. ברוב הסניפים, ברוב הימים, אני לא חושב שאתה מכסה אפילו את המשכורות של העובדים בשני שקלים מכל סועד. |
|
||||
|
||||
לכן אמרתי רווח של 1500%. להלן 30 פר ארוחה. יודע מה, 1400%. חמישה שקלים של עלויות מסביב, שני ש"ח ארוחה ו28 שקלים רווח. סתם, נראה לי מעט אירוני ולעג לרש לגבוה כסף מאדם על מנת לממן את עצמו. |
|
||||
|
||||
לעג לרש, לדרוש מאדם לממן את עצמו? לא יכול להיות שהבנתי אותך נכון. אנא, הסבירי עצמך. קודם שני שקלים, עכשיו חמישה שקלים - פי שניים וחצי. סתם לזרוק מספרים? בשביל מה? גם חמישה שקלים לארוחה (בואי נצמצם את הדיון לארוחת רויאל אחת לכל לקוח, ב-33 ש"ח) הם לא מספר הגיוני. אם תרצי, נעשה ביחד את החישוב. כמו שאמרתי בהודעה אחרת, ממש לא מעניין אותי מה אחוז הרווח שלהם כשאני בא לאכול שם, ולא צריך לעניין אותי. מעניין אותי אם אני יכול למצוא את אותו בפחות. זה הכל. אם את כל כך בטוחה שהעסק כל כך זול, שכנעי משקיעים ופתחי עסק מתחרה שימכור את ארוחה דומה בפחות. |
|
||||
|
||||
השאלה העיקרית היא, למה לאכול שם. אולטרא זבל. |
|
||||
|
||||
זו לא שאלה מעניינת (הצ'יפס שלהם טעים). |
|
||||
|
||||
אויש נו. חלק מעלויות המוצר הסופי הנן עלויות העובדים ושרשרת המזון האנושית. כנראה הוחלט שבארוחות העובד שלנו, אנו לא נשלם על עלות העובדים, שהרי אנו העובדים. חמישה שקלים זה לא מחיר הגיוני? לחמניית המבורגר בקנייה קמעונאית - חצי שקל במקום זול. הם קונים לחמניות באופן סדיר ובכמות סיטונאית (מאפיות דיבוביץ (?) היא הספקית וכנראה מאוד משתלם לה למכור לכל אלפי סניפי מקדונלס, גם במחירי סופעונה) אז אני בספק אם לחמנייה עולה להם למעלה מעשר אג'. בורגר? 6 ב12 נאמר? להם זה בטח חצי שקל גג. ירק//רטבים - גרושים. נייר אריזה, זמן טיגון, גריל, קטשופ, מפית ואריזה לצ'יפס - 1 ש"ח. נו שיהיה. צ'יפס? תפוצ'יפס בכמויות. 20 ש"ח לק"ג קמעוני. נאמר 80. שקל לאחד. כמה עד כה? 2.5 ש"ח? שתייה פלאס כוס - 40 אג'? פחות משלושה שקלים בהערכה מאוד גסה ונדיבה. עליך להבין, אם מוכרים לנו ארוחה בשקל שבעים, היא לא עולה יותר. ושורה תחתונה, בקבוק שתייה של ליטר וחצי עולה פחות מחצי ליטר. תגיע להיקף העסקים של מקדונלס וגם לך ארוחה תעלה אז פחות מגלידה. |
|
||||
|
||||
פירטת רק את עלויות החומרים. השמטת: עובדים מכשירים תחזוקת מכשירים חשמל, גז, מים כשרות מיסים פיקוח של משרד הבריאות מנהלה (מכיל מספר לא מבוטל של תת-סעיפים) תובלה עלות המקום או שכר הדירה ארנונה פרסום אני לא בטוח לגבי האחד הבא: תשלום לזכיין הוצאות משפטיות ביטוח לסוגיו אחרי שתוסיפי את כל אלו, לא תגיעי לשלושים ואחת שקלים רווח על כל ארוחה שנמכרה. גם לא עשרים ושמונה. |
|
||||
|
||||
זה המחיר שהעובדים משלמים על ארוחה. ובמקום שבו חוסכים על כל מפית וקטשופ, תהיה סמוך ובטוח שאין ארוחות חינם. אלב בכל אופן, שאלתי את האחראית עלי בנוגע לסוגייה. |
|
||||
|
||||
למקרה שלא ידעת, מקומות רבים מסבסדים ארוחות לעובדים, לא מתוך דאגה כנה, אלא מאינטרס טהור (מוטיבציה, יעילות של עובד שבע, העדר הבושה כשעובד מנצל את הפסקת הצהריים כדי לאכול בדוכן ממול וכד'). |
|
||||
|
||||
ייתכן שהעובדים משלמים רק את מחיר העלות השולית של הארוחה שלהם. |
חזרה לעמוד הראשי |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |