|
ברזל יש בטופו, בעדשים, בקטניות, בתרד, בכרוב, בפטרוזיליה, בנבטים, בדלעת והרשימה עוד ארוכה. אומגה 3 הכי כדאי לצרוך מזרעי פשתן (flax בלעז) טחונים למרות שיש גם בכל מיני שקדים ואגוזים ובעוד מקומות. בריאותית זה עדיף על אכילת דגים שיחד עם האומגה 3 מכניסים לגוף גם כל מני רעלים. B12 מייצרים לבד או משלימים ממזונות מועשרים ומטבליות. מי שהוא טבעוני מלידה או מגיל צעיר בדרך כלל לא צריך השלמת B12 כי הגוף מייצר לעצמו את הויטמין בכמות הדרושה, אבל מי שאכל בשר שנים והפסיק צריך לעתים קרובות להשלים B12. לפעמים מספיקים מזונות מועשרים (חלב סויה, דגני בוקר) ולפעמים עדיף לקחת טבלית אלף מיקרוגרם B12 שמניחים מתחת ללשון פעם בשבוע. סטטיסטית בערך שליש מהציבור סובל ממחסור ב-B12 כך שזו לא בעיה רק של צמחונים. אנשים פשוט לא יודעים שחסר להם הויטמין כי קופות החולים לא מאשרות בדיקת B12 באותה קלות שמאשרים בדיקות דם אחרות.
|
|